Δήμος Τρικκαίων

«Πώς θα ήθελες να εξελιχθούν τα Τρίκαλα;»

21 Οκτωβρίου 2019
Ο Δήμος Τρικκαίων ρωτά διαδικτυακώς τους πολίτες για τη μέτρα αστικής κινητικότητας στα Τρίκαλα

 

Η ώρα της οριστικής γνώμης από τους τρικαλινούς πολίτες για το μέλλον του κυκλοφοριακού, ήρθε. Πρόκειται για την τελική δημόσια διαβούλευση, μέσω διαδικτύου, με τους τρικαλινούς πολίτες για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα (ΣΒΑΚ).
Η ΣΒΑΚ είναι το μεγάλο έργο που υλοποιεί ο Δήμος από το 2018 και αφορά στον τρόπο μετακίνησης όλων στην πόλη των Τρικάλων. Πλέον ο/η κάθε πολίτης μετέχει στη δημόσια, ανοικτή διαβούλευση, δηλώνοντας όσα πιστεύει ότι μπορούν να βελτιώσουν την πόλη και, κυρίως, να τη μετατρέψουν σε πιο εύκολα προσβάσιμη για όλους.
Ετσι, στη διεύθυνση https://forms.gle/W7duNFxkJRMntest8 ο καθένας συμπληρώνει το ερωτηματολόγιο επί προτάσεων που εξήχθησαν από όλες τις προηγούμενες φάσεις του έργου.

Οι ερωτήσεις αφορούν σε μια προκαταρκτική μορφή των δράσεων που σχεδιάζονται σε βάθος δεκαετίας για το σύνολο των μετακινήσεων στην πόλη.
Για να φτάσουμε στην τελική πρόταση, προηγήθηκαν, ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης, μελέτη των προβλημάτων που έθεσαν οι φορείς, και ανάδειξη του επικρατέστερου σεναρίου κινητικότητας, όπως το πρότειναν οι πολίτες.
Οι ερωτήσεις αφορούν σε θέσεις στάθμευσης, δημιουργία χώρων στάθμευσης, ποδηλατόδρομους, προτάσεις και σχεδιασμό για διαφορετικά σημεία της πόλης, διαμόρφωση του κέντρου της πόλης κ.α.
Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, θα γίνει ανάλυσή της και θα ακολουθήσει το τελευταίο στάδιο: η πρόταση για τα έργα που απαιτούνται και η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να ληφθούν οι αποφάσεις για τα Τρίκαλα των επόμενων χρόνων.
Κι όπως τονίζεται: «Στην προσπάθεια να σχεδιαστεί το μέλλον της πόλης, ο Δήμος χρειάζεται για άλλη μια φορά τη βοήθεια σας!».

Από το γραφείο Τύπου