Δήμος Τρικκαίων

Πώς θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη, κράτος και  Αυτοδιοίκηση

25 Ιουνίου 2021
Συνάντηση Παπαστεργίου – Κονταδάκη και περίγραμμα προκλήσεων και τρόπων συνεργασίας

«Συνεργασία με δυναμισμό για την ανάπτυξη», ήταν το συμπέρασμα της επίσκεψης του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Δήμο Τρικκαίων. Ο κ. Στέλιος Κονταδάκης βρέθηκε στα Τρίκαλα για κομματικούς λόγους (καθώς είναι και γραμματέας οργανωτικού της ΝΔ, αν. γραμματέας Π.Ε.), επισκεπτόμενος τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021.
Ο κ. Παπαστεργίου κατά τη συνάντηση αναφέρθηκε σε τρεις βασικούς άξονες:
1. Τη μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη του νομού και της δυτικής Θεσσαλίας συνολικότερα, με την υπογραφή της σύμβασης για το βόρειο τμήμα του Ε65, μία ημέρα πριν.
2. Την ουσιαστική αλλαγή των δεδομένων στην Αυτοδιοίκηση, με την κυβερνησιμότητα των Δήμων, τον νέο νόμο για την Αυτοδιοίκηση και την έναρξη της συζήτησης για τις αρμοδιότητες ανάμεσα σε Δήμους – Περιφέρειες – Κράτος.
3. Τη νέα εποχή που ξεκινά με την αξιοποίηση για τους Δήμους, πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και το ΕΣΠΑ.
Ο κ. Παπαστεργίου επίσης:
– έδωσε έμφαση στο μεγάλο έργο της δυτικής Θεσσαλίας, τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, που «εξασφαλίζει για 45 χρόνια την ανακύκλωση» των Δήμων στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας
– αναφέρθηκε στον νέο αναπτυξιακό οργανισμό που προωθείται από τους 10 ΟΤΑ των δύο νομών
– σημείωσε τα προβλήματα που ανέδειξε η απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη δρομολόγηση λεωφορείων στη γραμμή Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα.
Από την πλευρά του ο κ. Κονταδάκης μίλησε με πολύ θερμά λόγια για το έργο που υλοποιείται στον Δήμο Τρικκαίων, αλλά και για τη σημαντική δράση του κ. Παπαστεργίου ως προέδρου της ΚΕΔΕ. Επίσης, αναφέρθηκε στις συχνότατες επισκέψεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στα Τρίκαλα, από την περίοδο που ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Επεσήμανε, ακόμη, την παρέμβαση της κυβέρνησης συνολικότερα στη Θεσσαλία, που επλήγη από τον «Ιανό» και τους σεισμούς, τονίζοντας την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για αντιμετώπιση προβλημάτων και ταχύτητα στην απόδοση αποζημιώσεων.Ο συνεργάτης του πρωθυπουργού και ο Δήμαρχος Τρικκαίων συμφώνησαν στα θετικά του νέου νόμου για την Αυτοδιοίκηση, επικρίνοντας την έλλειψη κυβερνησιμότητας και τα συνακόλουθα προβλήματα που δημιουργούσε ο προηγούμενος νόμος. Επίσης συζήτησαν θέματα ενίσχυσης της συνεργασίας της Πολιτείας με την Αυτοδιοίκηση, ως θεσμού που βρίσκεται κοντά στον πολίτη, ειδικά για θέματα καθημερινότητας, αλλά και για ζητήματα  περιβαλλοντικής πολιτικής.
Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Τρικάλων κ. Κ. Τρέλλης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Τρικκαίων για την υποδοχή, επισημαίνοντας ότι η επίσκεψη του Χανιώτη πολιτικού εντάσσεται στο πλαίσιο αναθέρμανσης των επαφών του κόμματος με τις οργανώσεις, μετά την πανδημία.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης, οι αντιδήμαρχοι Τρικκαίων Βασιλένα Μητσιάδη, Δημήτρης Βασταρούχας, Βασίλης Κρανιάς (επίσης πρώην πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Τρικάλων και Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Τρικάλων), ο Μιχάλης Λάππας, τ. πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων και πρώην πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Τρικάλων, ο νέος τομεάρχης οργανωτικού Τρικάλων της ΝΔ, Θανάσης Σαρατζιώτης, ο Μιχ. Μπαγιώτης αναπληρωτής γραμματέας οργανωτικού Θεσσαλίας της ΝΔ, και ο Γ. Κουτσονάσιος γραμματέας ΔΕΕΠ Τρικάλων.

Από το γραφείο Τύπου