Δήμος Τρικκαίων

Power @pp your learning από τα Τρίκαλα!

22 Νοεμβρίου 2016
Από την πόλη της καινοτομίας και της τεχνολογίας, τα Τρίκαλα, ξεκίνησε το ταξίδι εκπαιδευτικών εφαρμογών για κινητά και τάμπλετς.

Πρόκειται για το έργο Power @pp your learning (στα ελληνικά θα αποδιδόταν ως «αναβάθμισε τη μάθησή σου»), στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, που υλοποιεί το Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων. Η έλευση εκπαιδευτικών από 5 χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Τουρκία, Ουγγαρία) τα Τρίκαλα, ενισχύει την εικόνα της γενικής ενασχόλησης της πόλης και του Δήμου με την τεχνολογία. Κάτι που τόνισε και η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Εφη Λεβέντη, στο καλωσόρισμά της προς τους φιλοξενούμενους.
Η συγκεκριμένη δράση μελετάται και θα ανακοινωθεί με το πέρας του προγράμματος, αφού προηγηθούν συναντήσεις σε κάθε χώρα. Στη σημερινή συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, έγινε επίσης παρουσίαση του Δήμου και της παγκόσμιας καινοτομίας του Λεωφορείου Χωρίς Οδηγό, αλλά και παρουσίαση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, από την υπεύθυνη προγραμμάτων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Ελένη Γιοντζή.
Επίσης, οι φιλοξενούμενοι επισκέπτονται την περιοχή και ειδικά στα Τρίκαλα, ενημερώνονται για τις τρέχουσες δράσεις, όπως τον Μύλο των Ξωτικών.
Το πρόγραμμα υλοποιούν οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Κατερίνα Μπαντέκα, Θανάσης Βράντζας, Χαρά Ρουσυλιώτη, Λίλα Μανίκα, Ελένη Μπακάλη, Βάσω Παπαποστόλου.

 

Από το γραφείο Τύπου