Δήμος Τρικκαίων

Προχωρά και το «Ψηφιακό - διαδραστικό Ασκληπιείο» του Δ. Τρικκαίων

2 Ιουνίου 2022

 

Ακόμη ένα πολύ σημαντικό έργο, από τα εμβληματικά για όλον τον Δήμο, ξεκινά στον Δήμο Τρικκαίων. Πρόκειται για το «Ψηφιακό – διαδραστικό Ασκληπιείο Κόζιακα», το πρώτο, δηλαδή, τμήμα της δημιουργίας Ψηφιακού Μουσείου – Ασκληπιείου στους πρόποδες του όρους Κόζιακα.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου υπέγραψε την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 τη σχετική σύμβαση με τον εργολάβο (τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας «Παπαγεωργίου Χρ. – Αφοί Τέα & Σία ΕΕ»), που είχε προϋπολογισμό 641.000.00€.
Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αφορά ουσιαστικά στο κτηριακό ζήτημα, την αναμόρφωση, δηλαδή του κτίσματος στο Πρίνος, που θα στέγαζε το Δημαρχείο του τέως Δήμου Κόζιακα.
Η μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων εστίασε σε εργασίες ανακατασκευής και διαμόρφωσης του κτηρίου, προκειμένου να αναδειχθεί σε διαδραστικό χώρο με θέμα την ανάδειξη της ιατρικής δράσης του Ασκληπιού και της ιστορίας της ιατρικής. Αυτό το Ψηφιακό Ασκληπιείο θα ανακατασκευαστεί σε επίπεδο δαπέδων, τοίχων, θυρών, χρωματισμών, θα δεχθεί εργασίες για αποτροπή της υγρασίας αλλά και συνολικότερα για τις υποδομές του (ηλεκτρομηχανολογικά, κλιματισμός, θέρμανση, υδραυλικά κ.α.).
Το δεύτερο βήμα για το Ψηφιακό Μουσείο – Ασκληπιείο, αφορά στο περιεχόμενο του κτίσματος και στον περιβάλλοντα χώρο του. Πρόκειται για διαφορετικό έργο με χωριστή μελέτη και χρηματοδότηση, που αναμένεται να υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Από το γραφείο Τύπου