Δήμος Τρικκαίων

Προέχει η καθημερινότητα των τρικαλινών

4 Οκτωβρίου 2016
Εργα, δράσεις και παρεμβάσεις στην καθημερινότητα, συνοδεύουν το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για τον Δήμο Τρικκαίων. Με βάση την Πρόσκληση του υπουργείου Εργασίας, οι προσληφθέντες στα «οκτάμηνα» θα ενισχύσουν πολύ συγκεκριμένες δράσεις.

Ετσι, ο Δήμος Τρικκαίων συνέταξε έναν αναλυτικό κατάλογο δράσεων, τις οποίες θα φέρουν σε πέρας οι εργαζόμενοι. Τα χρήματα για την υλοποίησή τους δίνονται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μέχρι του ύψους του 5% του μισθολογικού κόστους των προς πρόσληψη. Η επιχορήγηση αυτή, για τον Δήμο Τρικκαίων θα κυμανθεί στα 50.000 ευρώ και προορίζεται αποκλειστικά για την κάλυψη του συνόλου ή μέρους του κόστους των υλικών ή υπηρεσιών που θα απαιτηθούν για την υλοποίηση των έργων και εργασιών μικρής κλίμακας. Τα έργα εκτελούνται υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Ο Δήμος Τρικκαίων εκτιμά ότι κυριαρχεί η ανάγκη για πλήθος δράσεων που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη. Ετσι, τα έργα που θα πραγματοποιηθούν, αφορούν στις παρακάτω κατηγορίες:

– ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ (ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΕ ΦΥΤΑ, ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΦΥΤΩΝ)

– ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ  ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

– ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΗΘΑΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

– ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

– ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΥΛΩΝ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΟΔΟΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

– ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ

– ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ

– ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ

– ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ

– ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ (ΥΠΟΓΕΙΑ PARKING)

– ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

– ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ο Δήμος Τρικκαίων συμπληρώνει με αυτά τα έργα, μια σειρά παρεμβάσεων που υλοποιούνται καθημερινώς και στοχεύουν στη δημιουργία ανθρώπινων συνθηκών για τους πολίτες, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Από το γραφείο Τύπου