Δήμος Τρικκαίων

Προετοιμασία για τη φετινή Εβδομάδα Κινητικότητας

1 Σεπτεμβρίου 2017
Και φέτος για τον ποδηλάτη, τον πεζό, το άτομο με αναπηρία, τη βιώσιμη κινητικότητα.

Για μια ακόμη χρονιά, ο Δήμος Τρικκαίων μετέχει (και υλοποιεί) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας το διάστημα 16-22 Σεπτεμβρίου 2017. Φέτος το σύνθημα είναι «Ισότιμη Μετακίνηση: Πολιτισμός και Πρόοδος».
Με δεδομένες τις συνεχείς δράσεις και την παιδεία που έχουν αποκτήσει οι τρικαλινοί, αλλά και μια γενικότερη προσπάθεια αναβάθμισης της κινητικότητας, οι φετινές εκδηλώσεις είναι στοχευμένες.
Στο πλαίσιο αυτό, το πρωί της Παρασκευής 1 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο, με αντικείμενο την οργάνωση των εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα η αντιδήμαρχος κ Εφη Λεβέντη, στελέχη του Δήμου (τμήμα Πολεοδομικών Εφαρμογών, τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, τμήμα Παιδείας και διά βίου Μάθησης), εκπρόσωπος του ΣΟΧΤ και των δύο διευθύνσεων Εκπαίδευσης, με τη συμβολή του προέδρου της e-trikala ΑΕ κ. Γιάννη Κωτούλα και της αντιπροέδρου του μουσείου Τσιτσάνη κ. Βασιλένας Μητσιάδη, συζητήθηκε πλήθος θεμάτων.
Η βελτίωση των εκδηλώσεων ως προς την ημέρα διεξαγωγής, ο εμπλουτισμός του προγράμματος, διάφορα τεχνικά θέματα και στοιχεία, τέθηκαν επί τάπητος. Στόχος, και φέτος η πόλη να αποτελέσει «υπαίθριο σχολείο» για τη βιώσιμη κινητικότητα. Διότι, η συμπεριφορά μας ως πεζοί, ποδηλάτες, οδηγοί, είναι θέμα Παιδείας. Και αυτές οι εκδηλώσεις συμβάλλουν στη δημιουργία συνείδησης για την κυκλοφορία στην πόλη, στο πλαίσιο και των παρεμβάσεων του Δήμου.

 

Από το γραφείο Τύπου