Δήμος Τρικκαίων

Προετοιμασία στον Δ. Τρικκαίων για διαφαινόμενη κακοκαιρία

3 Ιανουαρίου 2017
Ετοιμάζεται για τον χιονιά ο Δήμος Τρικκαίων. Συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα, εν όψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, συζητήθηκαν και λήφθηκαν σήμερα το πρωί από τον Δήμο Τρικκαίων. Σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, αναλύθηκαν οι δοσμένοι παράγοντες του καιρού, η υπάρχουσα κατάσταση των μηχανημάτων, οι ποσότητες αλατιού, καθώς και όλα τα δεδομένα.

Στη σύσκεψη μετείχαν, οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας κ. Δημ. Βασταρούχας, Τομέα Β κ. Ελ. Πούλιου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την Πολιτική Προστασία κ. Μπούρας, ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Θωμάς Παπασίκας και ανώτεροι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Τέθηκαν όλα τα θέματα που σχετίζονται με:
– κατάσταση οχημάτων
– κατάσταση μηχανημάτων
– προσωπικό
– διαθέσιμα ιδιωτικά μηχανήματα
– κατανομή αρμοδιοτήτων
– χωρισμός τομέων (πόλη σε δύο τομείς, περιφέρεια σε δύο τομείς)
– υλικά προς διάθεση
– συνεργασία με άλλους φορείς
. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα και λεπτομέρειες για όλα, όσα αφορούν στον παγετό, στη χιονόπτωση και στις προσπάθειες του Δήμου, να κρατήσει καθαρούς τους δρόμους. Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι ο Δήμος Τρικκαίων ετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει τη διαφαινόμενη κακοκαιρία. Και κάνει κάθε τι, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα, είτε στην πόλη, είτε στον Μύλο των Ξωτικών, είτε στα χωριά.
Σε αυτό το πλαίσιο, βεβαίως, ζητείται και η συνεργασία των πολιτών. Με απλές πράξεις, όπως,
– ο καθαρισμός των χώρων μπροστά από τα σπίτια,
– η συνεργασία καταστηματαρχών με τον Δήμο για αλάτι σε πολυσύχναστους χώρους,
– η μη στάθμευση σε καίρια σημεία (π..χ γωνίες δρόμων) για να μπορεί να μετακινηθεί εύκολα κάθε μηχάνημα του Δήμο,
μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση και να μην εμφανιστούν ιδιαίτερα προβλήματα. Ο Δήμος από την πλευρά του κάνει κάθε τι δυνατό, απευθύνοντας έκκληση για τη συνεργασία που θα μειώσει τα προβλήματα και η πόλη των Τρικάλων με τα χωριά θα αντιμετωπίσουν τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις από την κακοκαιρία.

 

Από το γραφείο Τύπου