Δήμος Τρικκαίων

Πρόγραμμα και εκδηλώσεις για όλους από Δημοτικό Θέατρο - Δημοτικό Κινηματογράφο

21 Σεπτεμβρίου 2017
Σε όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν

 

Ένα πλούσιο πρόγραμμα κινηματογραφικής και θεατρικής τέχνης και παιδείας σχεδιάζουν και υλοποιούν ο Δημοτικός Κινηματογράφος  και το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων.

Το Δημοτικό Θέατρο, μετά την πολύ επιτυχημένη και δυναμική παρουσία του την θερινή περίοδο στα χωρία και στις συνοικίες της πόλης μας, με τις παραστάσεις περιοδείας και με το πρόγραμμα θεατρικής αγωγής, συνεχίζει τις καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις του.

Πιο συγκεκριμένα:

 • Θα γίνει δεύτερος κύκλος παραστάσεων για τα σχολεία με το υπέροχο έργο του Δημήτρη Ποταμίτη «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη», στην οποία συμμετέχουν επαγγελματίες καλλιτέχνες, ηθοποιοί και δημιουργοί. Ειδικότερα  θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες παραστάσεις για τους μαθητές στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου, στο Μύλο Ματσόπουλου καθημερινά τις πρωινές ώρες 9-11 & 11-1, τον Οκτώβριο.

 

 • Ακόμη, το Δημοτικό Θέατρο θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών του Δήμου Λάρισας,  μετά από την σχετική πρόσκληση του Δήμου Λαρισαίων, με την  παράσταση Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου στην σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου.

 

 • Επίσης ξεκινούν την λειτουργία τους τα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια Θεάτρου και Ζωγραφικής για τα παιδιά τους νέους και τους ενήλικες. (πληροφορίες για τις ώρες στα γραφεία του Δημοτικού Θεάτρου στο Μύλο Ματσόπουλο, τηλ. 24310 20090).

Θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:

 

Θεατρικά Εργαστήρια για παιδιά και νέους

 • Παιδαγωγικό Εργαστήρι Θεάτρου για τους μαθητές. Λειτουργούν Τμήματα: Δημοτικού Γυμνασίου Λυκείου
 • Θεατρικό Εργαστήρι για τους νέους (18-35 ετών).
 • Τμήμα ενηλίκων από 35 ετών και άνω.
 • Εργαστήρι Ζωγραφικής για παιδιά νέους και ενήλικες. Στο Εργαστήρι πραγματοποιούνται μαθήματα εικαστικών τεχνών και ζωγραφικής για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου-λυκείου και για νέους.

 

 • Παράλληλα προετοιμάζεται η νέα θεατρική παράσταση (νεοελληνική κωμωδία) που θα παρουσιαστεί στο νέο «Θέατρο Μηχανουργείο» του Μύλου, με στόχο να αποτελέσει ο χώρος ένα νέο και εναλλακτικό χώρο έκφρασης και δημιουργίας.

 

 • Τέλος γίνονται σχετικές προετοιμασίες για τον εορτασμό των 20 χρόνων του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων και θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση μέσα στο Φθινόπωρο.

 • Ο Δημοτικός Κινηματογράφος, μετά την δυναμική και δροσερή παρουσία του ως θερινός κινηματογράφος, προετοιμάζεται και «ανακαινίζεται» για τη χειμερινή περίοδο. Στην υπέροχη αίθουσα-κόσμημα του Μύλου Ματσόπουλου, έγινε ήδη η σύνδεση με τη φυσικό αέριο, έγινε βιολογικός καθαρισμός της αίθουσας και των καθισμάτων, καθώς και άλλες ηλεκτρολογικές εργασίες.

 

 • Θα πραγματοποιούνται καθημερινές προβολές με ταινίες Α΄ προβολής της τρέχουσας περιόδου από όλα τα κινηματογραφικά είδη.

 

 • Θα λειτουργήσει και το πρόγραμμα παιδικών προβολών ΣΙΝΕΑΚ, κάθε Κυριακή, με δυο προβολές, στις 12.00 και στις 17.30. Επίσης θα ισχύσει και φέτος η ετήσια κάρτα για το Σινεακ, όπου με ένα μικρό ποσό θα μπορούν τα παιδιά να παρακολουθήσουν όλες τις παιδικές προβολές της σαιζόν.

 

 • Τέλος, πραγματοποιήθηκε η ανανέωση συνεργασία με την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και τον ΑΝΤ1, για την τρέχουσα περίοδο 2017-18. Η σεζόν θα περιλάβει απευθείας μεταδόσεις από τη σκηνή της Met, με νέες παραγωγές και άλλες παραγωγές που επανέρχονται στη σκηνή με τους κορυφαίους πρωταγωνιστές του κόσμου.