Δήμος Τρικκαίων

Πρόγραμμα πολιτισμού για παιδιά - εφήβους από το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων 

13 Μαΐου 2021

Με την επαναδραστηριοποίηση στον τομέα του πολιτισμού μετά την πανδημία, συνέπεσε η έγκριση πρότασης του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων για καλλιτεχνικές δράσεις από παιδιά και εφήβους.
Η πρόταση με τίτλο «Αισθητηριακά ΟΙΚΟ-τοπία» υποβλήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού (από το οποίο και συγχρηματοδοτείται) και θα αποτελέσει πεδίο δράσης για το επόμενο φθινόπωρο του 2021 στα Τρίκαλα. Πρόκειται για πρόγραμμα που έχει ως σκοπό να αναπτύξει ποικίλες βιωματικές εμπειρίες βιωσιμότητας μέσω του Χορού, του Θεάτρου, των Εικαστικών και της Φωτογραφίας. Μάλιστα το πρόγραμμα δε θα είναι «στατικό», αλλά θα υλοποιηθεί σε ποικίλους εξωτερικούς χώρους της πόλης των Τρικάλων το ερχόμενο φθινόπωρο.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα: «Παιδιά και έφηβοι της πόλης των Τρικάλων μαζί με την ομάδα των καλλιτεχνών θα συνεργαστούν, με στόχο να αναπτύξουν κοινή εμπειρία και ενεργή συμμετοχή, να εφαρμόσουν φροντίδα σε διαφορετικές κλίμακες- στο προσωπικό, στο συλλογικό, στη φύση, στο αστικό, ερευνώντας καλλιτεχνικά το πιο σημαντικό θέμα που θέτει ερωτήματα στον πλανήτη μας: τη Βιωσιμότητα».
Το project «Αισθητηριακά ΟΙΚΟ-τοπία» αποδέχεται την πόλη ως έναν ζωντανό οργανισμό, ο οποίος επαναπροσδιορίζεται και ξεκινά να πάλλεται σε νέους βιώσιμους και οικολογικούς ρυθμούς.
Οι καλλιτέχνες – εμψυχωτές που θα συνεργαστούν με το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων για την υλοποίηση του project είναι οι Σόνια Ντόβα, Αντονέλλα Χήρα, Χριστίνα Κρίθαρη, Θανάσης Μπαμπάνης, Θάνος Φλούλης.
Στόχος του προγράμματος είναι να προωθήσει μια διαφορετική φιλοσοφία απέναντι στην κλιματική αλλαγή και στην πανδημία. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η Πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου κ. Σοφία Αλεστά: «Με τους χώρους του πολιτισμού κλειστούς, η διάθεσή μας για τέχνη, καινούργιες εικόνες και ερεθίσματα, είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Ως Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων συνεχίζουμε τις δράσεις, ενισχύοντας την τέχνη και δίνοντας κίνητρα σε παιδιά και εφήβους να εστιάσουν σε νέους τρόπους σκέψης και αντίληψης».

Από το γραφείο Τύπου