Δήμος Τρικκαίων

Προοπτικές υπερατλαντικής συνεργασίας και επενδύσεων για τον Δήμο Τρικκαίων

13 Ιουνίου 2016
Νέα δεδομένα για επενδυτική συνεργασία ανοίγονται για τον Δήμο Τρικκαίων. Σήμερα το πρωί, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Τρικκαίων η δεύτερη γραμματέας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Μαρία Φραγκάκη. Συνοδευόμενη από τον οικονομικό σύμβουλο κ. Κων/νο Κωνσταντόπουλο και ως συνέχεια της παρουσίασης των προοπτικών του Δήμου στην πρεσβεία,

πριν λίγες ημέρες, η επίσκεψη είχε συγκεκριμένο χαρακτήρα: γνωριμίας και γνώσης με τα ιδιαίτερα και τα αξιοποιήσιμα χαρακτηριστικά της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου παρουσίασε τον Δήμο, τις δυνατότητες, τους σχεδιασμούς και την υπάρχουσα κατάσταση. Ειδική αναφορά έγινε στις μεγάλες, παγκόσμιας και πανελλήνιας εμβέλειας δράσεις, όπως το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό και ο Μύλος των Ξωτικών. Επίσης, αναλύθηκε το σχέδιο για τα βότανα του Ασκληπιού και τις ιαματικές πηγές Ριζώματος, τα ειδικά πλεονεκτήματα σε διατροφικό επίπεδο, ο αστικός τουρισμός και οι νέες δυνατότητες που ανοίγονται με την αξιοποίηση συγκεκριμένων χαρακτηριστικών, όπως το Μουσείο Τσιτσάνη και το Μουσείο Βιομηχανικής Κληρονομιάς μύλου Ματσόπουλου.
Ακολούθησε παρουσίαση της e-trikala Α.Ε., από τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Οδυσσέα Ράπτη. Εγινε ειδική αναφορά στο πρόγραμμα e-health, στην πρώτη ψηφιακή πόλη της Ελλάδας, αλλά και στο πλήθος των παρεμβάσεων και προγραμμάτων που υλοποίησε η εταιρεία από το 2002 και εντεύθεν.
Κύριο στοιχείο της συνάντησης, η δυνατότητα επενδυτικών συνεργασιών που ανοίγονται, με την καινοτομία σε κάθε επίπεδο, να αποτελεί μέλημα και μοχλό ανάπτυξης. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων δώρισε στους δύο επισκέπτες, αναμνηστικά της πόλης. παρούσα στη συνάντηση, και η αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη κ. Βασιλένα Μητσιάδη.

Από το γραφείο Τύπου