Δήμος Τρικκαίων

Προπονητήριο στο ΤΕΦΑΑ κατασκευάζει ο Δήμος Τρικκαίων

22 Μαρτίου 2022

Ακόμη ένα βήμα για τη στήριξη του ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα κάνει ο Δήμος Τρικκαίων. Συνεργαζόμενος με την Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας (ΣΕΦΑΑΔ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την Πρυτανεία, ολοκλήρωσε τον διαγωνισμό για νέο προπονητήριο. Ετσι σύντομα, ξεκινά η κατασκευή του, καθώς την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022 υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση, από τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, τον αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή Χαράλαμπο Μπιλλίνη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Γεώργιος Αναστασίου και ΣΙΑ Ε.Ε.
Πρόκειται για το έργο με τον τίτλο «Κατασκευή εκπαιδευτικού πολυχώρου άθλησης στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Τρίκαλα», με προϋπολογισμό 400.000 € (χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).
Το προπονητήριο που βελτιώνει ακόμη περισσότερο τις υποδομές του ΤΕΦΑΑ, ενισχύει τη ΣΕΦΑΑΔ στα Τρίκαλα και δίνει περισσότερος επιστημονικές δυνατότητες για τη διδασκαλία των μαθητών στους/στις φοιτητές/τριες/.
Στο προπονητήριο των 356 τ.μ.
– θα διδάσκονται τα «πρακτικά» μαθήματα (παραδοσιακοί χοροί, γυμναστική, αεροβική γυμναστική, γιόγκα, pilates, τεχνικές ασκήσεων ανάπτυξης της δύναμης, άσκηση στις αναπτυξιακές ηλικίες).
– θα πραγματοποιείται μεγάλο μέρος της προπόνησης σε ειδικότητες, όπως: άσκηση σε γυμναστήρια, κινητική αναψυχή, προπονητική φυσικής κατάστασης, καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, κ.α.
Το θέμα του πρόσθετης βελτίωσης του προπονητηρίου είχε συζητηθεί και πριν λίγες ημέρες, στη διάρκεια της επίσκεψης του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή Ζήση Μαμούρη, στον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.
Παρόντες στην υπογραφή, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων του Δήμου Τρικκαίων Γιώργος Καταβούτας και η προϊσταμένη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θεοδ. Σαργιώτη.

Από το γραφείο Τύπου

Θανάσης Μιχαλάκης