Δήμος Τρικκαίων

Προς δημιουργία χώρου στάθμευσης για τα φορτηγά ΔΧ στα Τρίκαλα

22 Νοεμβρίου 2017
Ο Δήμος Τρικκαίων αντιμετωπίζει θετικά το χρόνιο αίτημα των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ

 

Το ενδεχόμενο λειτουργίας κέντρου στάθμευσης των φορτηγών διεθνών μεταφορών στα Τρίκαλα, εξετάστηκε σήμερα στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου υποδέχθηκε μέλη του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών ΔΧ Τρικάλων.

Κύριο θέμα, η λειτουργία ενός χώρου στάθμευσης για τα δεκάδες φορτηγά που έχουν έδρα τα Τρίκαλα, αλλά οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να τα σταθμεύσουν σε σημεία ασφαλή.
Ετσι, συζητήθηκε το ενδεχόμενο υλοποίησης παλαιότερης σκέψης, για δημιουργία χώρου στάθμευσης εκτός πόλης, στον δρόμο προς Μεγαλοχώρι.
Ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει στον Δήμο και συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για οργανωμένη στάθμευση. Ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε ότι είναι θετικός στο όλο εγχείρημα και δόθηκε νέο ραντεβού εντός του Δεκεμβρίου, αφού εξεταστούν όλες οι λεπτομέρειες. Αυτή η κίνηση θα αποσυμφορήσει την πόλη από τα φορτηγά που σταθμεύουν σε διάφορα σημεία, ενώ παραλλήλως θα δημιουργήσει ασφάλεια στους αυτοκινητιστές, που μεταφέρουν φορτία αξίας χιλιάδων ευρώ.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν από τα μέλη του Σωματείου, οι κ. Βασίλης Παπακώστας, Βασίλης Παππάς, Γρηγόρης Ντήμτσας (απουσίαζαν οι κ. Δημήτρης Κούτσικος και Βασίλης Κουμπής, ενώ παραβρέθηκε και ο τρικαλινός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών ΔΧ κεντρικής Ελλάδας, Θεσσαλίας και δυτ. Μακεδονίας κ. Β. Τζιμοράγκας.

 

Από το γραφείο Τύπου