Δήμος Τρικκαίων

Προς συνεργασία Δήμου Τρικκαίων – πρεσβείας ΗΠΑ

2 Φεβρουαρίου 2016
Εποικοδομητική και ουσίας, η επίσκεψη της νέας Γενικής Προξένου των ΗΠΑ στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη), στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Η κ. Rebecca A. Fong επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Ιανουαρίου 2016 τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.

Εποικοδομητική και ουσίας, η επίσκεψη της νέας Γενικής Προξένου των ΗΠΑ στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη), στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Η κ. Rebecca A. Fong επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Ιανουαρίου 2016 τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου. Αφορμή ήταν η ανάληψη των καθηκόντων της (σε αντικατάσταση του κ. Robert Sanders). Στόχος, η με τον Δήμο, με τον οποίο ήδη από πέρυσι, με την επίσκεψη του Πρέσβη κ. David Pearce, οικοδομούνται σχέσεις συνεργασίες σε συγκεκριμένα προγράμματα. Ένα εξ αυτών, η υλοποίηση των #CodeGirls. Ενός τρόπου ενασχόλησης και εισόδου μαθητριών, στον κόσμο της τεχνολογίας και της πληροφορικής. Μέσα από τετραήμερα σεμινάρια και εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Απριλίου στα Τρίκαλα (ήδη υλοποιούνται σε Καλαμάτα και Κοζάνη), νέα κορίτσια θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Επίσης, θα μπορέσουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε θέματα τεχνολογίας. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος προχωρά και ήδη, μετά τη συνάντηση, έγινε συγκεκριμενοποίηση των τεχνικών ζητημάτων.

Ο κ. Παπαστεργίου, καλωσορίζοντας την κ. Fong, αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας βάσει των όσων είχαν συζητηθεί από το 2015. Τόνισε τα θετικά στοιχεία που αναδεικνύουν τα Τρίκαλα σε τουριστικό προορισμό, επισημαίνοντας ιδιαιτέρως το νέο σχέδιο του Δήμου για τον Ασκληπιό και τα θεραπευτικά βότανα. Η κ. Fong αναφέρθηκε στη σημασία του αγροτικού τομέα, καθώς και της ύπαρξης των Μετεώρων στη περιοχή μας. Κάτι που, όπως σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου, αποτελεί σημείο αναφοράς και για τη γενικότερη προσπάθεια τουριστικής αναβάθμισης της περιοχής, μέσω της αξιοποίησης όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων.

Η συζήτηση περιστράφηκε και στα θέματα της τεχνολογίας, με αφορμή τα #CodeGirls και αιτία το CityMObil2, το παγκόσμιου ενδιαφέροντος πρόγραμμα (το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό, που υλοποιείται στα Τρίκαλα). Μετά την ανταλλαγή δώρων και την υπενθύμιση της αδελφοποίησης Τρικάλων – Τιουσόν, η κ. Fong ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του control room στο Κουρσούμ Τζαμί και περιηγήθηκε το Λεωφορείο. Παρόντες στη συνάντηση ήταν, επίσης, από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων, η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Βασιλένα Μητσάδη, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Χρυσόστομος Κυρίτσης και ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Κωτούλας.

Από το γραφείο Τύπου