Δήμος Τρικκαίων

Προς συνεργασία των Δήμων Τρικκαίων και Δρόπολης

10 Μαΐου 2016
Τον Δήμαρχο ενός… ελληνικού Δήμου εκτός Ελλάδας, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Ο κ. Αχιλλέας Ντέτσικας, Δήμαρχος Δρόπολης Αλβανίας, επισκέφθηκε τον κ. Παπαστεργίου, θέτοντας τις βάσεις για μια εποικοδομητική και ουσιαστική συνεργασία.

Οι κάτοικοι του Δήμου (του πρώτου που συναντά όποιος περνά τα ελληνοαλβανικά σύνορα στη Κακαβιά), είναι σε ποσοστό σχεδόν 100% Ελληνες πολίτες. Πολλοί έχουν συγγενείς στα Τρίκαλα, έχουν δουλέψει στην περιοχή, έχουν σχέσεις εμπορικές. Η δε εξωστρέφεια και οι δράσεις του Δήμου Τρικκαίων, οδήγησαν την ηγεσία του Δήμου Δρόπολης, στην επίσκεψη. Στόχος, όπως τόνισε ο κ. Ντέτσικας, η γνωριμία αρχικώς, αλλά κυρίως, η διερεύνηση πιθανοτήτων συνεργασίας. Ο Δήμος Δρόπολης, εξάλλου, αντιμετωπίζει διάφορα ζητήματα που ο Δήμος Τρικκαίων θα μπορούσε να ως προς την επίλυσή τους, με την τεχνογνωσία, την εμπειρία και τις δράσεις του. Συζητήθηκε, επίσης, το ενδεχόμενο αδελφοποίησης, ενώ ο κ. Παπαστεργίου αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Ντέτσικα για επίσκεψή του στον Δημο της γειτονικής χώρας.
Παρόντες στη συνάντηση, επίσης, από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων, ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Κωτούλας και από την πλευρά του Δήμου Δρόπολης, ο γενικός γραμματέας κ. Αλέκος Παππάς και ο νομικός σύμβουλος κ. Ανδρέας Παππάς.
Στη συνέχεια οκ. Κωτούλας ενημέρωσε τους αυτοδιοικητικούς για τις δράσεις του Δήμου (Ληθαίος με βαρκάδα και φωτισμός κεντρικής γέφυρας, Μύλος Ξωτικών, infopoint, μουσείο Τσιτσάνη, μύλος Ματσόπουλου κ.α.), με επιτόπιες επισκέψεις σε αυτές και σε μνημεία της πόλης.

Από το γραφείο Τύπου

dropoli1