Δήμος Τρικκαίων

Προς τεχνολογική συνεργασία των Δήμων Τρικκαίων και Σκοπίων

9 Νοεμβρίου 2017
Επίσκεψη από τον Δήμο Σκοπίων και στελεχών εκπαιδευτικού ινστιτούτου στα Τρίκαλα - Επί τάπητος ζητήματα για τις smart cities και την εκπαίδευση

Νέες δυνατότητες διεθνούς συνεργασίας για τον Δήμο Τρικκαίων, με έμφαση στις «έξυπνες» τεχνολογίες – εφαρμογές σε μια πόλη και στην εκπαίδευση. Η επίσκεψη στελεχών του Δήμου Σκοπίων και εκπαιδευτικού ινστιτούτου της πόλης, εποπτευόμενου από το υπουργείο Παιδείας, στο Δημαρχείο Τρικκαίων, σηματοδοτεί τη θέληση των γειτόνων για συνεργασία. Αυτή η συνεργασία εκφράστηκε στην επίσκεψη, με πρόσκληση για επίσκεψη του Δήμαρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου στα Σκόπια, πρόσκληση που έγινε αποδεκτή. Εξάλλου, κυρίαρχο ζητούμενο για τη νέα δημοτική αρχή των Σκοπίων, είναι η εφαρμογή «έξυπνων» τεχνολογιών στην πόλη.
Ο Δήμος Τρικκαίων, με τη συγκεκριμένη εξειδίκευση, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, μπορεί να συνεργαστεί για τα ζητήματα αυτά. Την πρόσκληση μετέφερε η κ. Daniela Adamova, διευθύντρια του τμήματος Εκπαίδευσης του Δήμου Σκοπίων.
Η αντιπροσωπεία φιλοξενείται στα Τρίκαλα και γνωρίζει την πόλη, από το ΑΚΕΘ (Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας), ενδυναμώνοντας έτσι τις δυνατότητες συνεργειών σε διάφορους τομείς, όπως τόνισε ο υπεύθυνος κ. Δημήτρης Μαγειρίας.
Στην αντιπροσωπεία μετέχουν, η κ. Ajshe Selmani, διευθύντρια του Κέντρου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και ο Goran Spasovski, σύμβουλος διεθνών συνεργασιών του ίδιου κέντρου, η διευθύντρια του Γυμνασίου SUGS «Vlado Tasevski» κ. Biljana Gligorova, και ο κ. Draganco Apostolovski, υπεύθυνος της ΜΚΟ Stemic.
Στη διάρκεια της συνάντησης στο Δημαρχείο, σε πολύ καλό κλίμα, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στα θέματα ανάπτυξης λύσεων για την τεχνολογία, ενώ οι αντιδημαρχίνες κ. Ντίνα Δήμα και Εφη Λεβέντη αναφέρθηκαν διεξοδικά, η πρώτη στα θέματα ιστορίας της πόλης, η δεύτερη στα της εκπαίδευσης και του αθλητισμού. Η ανταλλαγή απόψεων συνεχίστηκε και κατά την παρουσίαση στους επισκέπτες, του control room του Smart Trikala και των λειτουργιών που υπάρχουν σε αυτό.

Από το γραφείο Τύπου