Δήμος Τρικκαίων

Προς το Κλιματικό Συμβόλαιο Πόλης (Climate City Contract) προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων

6 Ιουνίου 2023

Σύμβαση για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ανάπτυξη του Κλιματικού Συμβολαίου Πόλης (Climate City Contract) στο Δήμο Τρικκαίων, υπογράφηκε στο πλαίσιο της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Κυκλικής Οικονομίας, , το Σάββατο 10/6, στα γραφεία της TIF-HELEXPO, προκειμένου να υποστηριχθεί η ένταξη της πόλης των Τρικάλων στις «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις της Ευρώπης μέχρι το 2030».

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου, ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της “ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΕ”, εταιρείας Συμβούλων με εξειδίκευση στις Έξυπνες Πόλεις, Αθ.  Κουλουτμπάνης και ο ιδρυτής και Managing Directorτης MellonLabs, εταιρείας με εξειδίκευση στις Κλιματικές Τεχνολογίες, Κ. Τσιτουρίδης παρουσία του προέδρου της TIF-HELEXPO Τ. Τζήκα.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου δήλωσε: Σήμερα είναι μια πολύ ωραία μέρα και μια μέρα πολύ φωτεινή για τον δήμο Τρικκαίων γιατί εδώ στην Helexpo, στη ΔΕΘ υπογράφουμε ένα Συμβόλαιο με το μέλλον των Τρικάλων. Στην ουσία υπογράφουμε τη σύμβαση με τους ανθρώπους οι οποίοι θα μας πάρουν από το χέρι και μαζί θα ταξιδέψουμε μέχρι το 2030 προκειμένου τα Τρίκαλα μαζί με άλλες πέντε ελληνικές πόλεις να πετύχουν κάτι το οποίο ουσιαστικά φαίνεται ακατόρθωτο, να πετύχουν τους στόχους της αποστολής που η Ευρώπη βάζει για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες Ευρωπαϊκές Πόλεις.

Ο πρόεδρος της TIF-HELEXPO Τ. Τζήκας δήλωσε: “Είναι ιδιαίτερη χαρά που δύο εταιρείες από την Θεσσαλονίκη καινοτομούν και αναλαμβάνουν τέτοια σημαντικά έργα. Με αυτή τη συμφωνία κλείνουμε την FORWARD GREEN 2023 και δίνουμε ήδη το στίγμα για το αποτύπωμα της FORWARD GREEN 2024.”

Η υπογραφή της σύμβασης και η ανάπτυξη του Κλιματικού Συμβολαίου Πόλης, αποτελεί το πρώτο βήμα στην προσπάθεια του δήμου Τρικκαίων προς επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας και έρχεται να τονίσει την σημασία του ρόλου των αστικών κέντρων στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Επιπλέον, μπορεί να αποτελέσει πρότυπο και να παρέχει παραδείγματα ορθών κλιματικών πρακτικών.

Τίτλος έργου: “Υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων για την προετοιμασία του Κλιματικού Συμφώνου Πόλης – Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων Πόλεων”

Άξονας Προτεραιότητας: Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές Δράσεις

Χρηματοδοτικό πρόγραμμα: Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο 2022

Προϋπολογισμός έργου: 65.000 €

Χρηματοδότηση: Πράσινο Ταμείο

#trikala2030 #netzerocities #missioncities #climateneutrality