Δήμος Τρικκαίων

Πρόσκληση Παπαστεργίου σε Μπακογιάννη – Ιμάμογλου να επισκεφθούν από κοινού τα Τρίκαλα

3 Οκτωβρίου 2021

Επίσημη πρόσκληση στους Δημάρχους Αθηναίων και Κωνσταντινούπολης, να επισκεφθούν τα Τρίκαλα, απηύθυνε ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.
Οι κ. Κώστας Μπακογιάννης και Εκρέμ  Ιμάμογλου συνομίλησαν με τον κ. Παπαστεργίου, σε πάνελ ομιλητών στο 5ο Συνέδριο Βιωσιμότητας που διοργάνωσε ο Economist στην Αθήνα.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων προσκάλεσε τους δύο Δημάρχους, της πρωτεύουσας της Ελλάδας και της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας, εμβληματικής για την Ελλάδα, να επισκεφθούν τα Τρίκαλα, στο κέντρο της Ελλάδας. Μια πόλη που, συν τοις άλλοις, συγκεντρώνει στοιχεία πολλών και διαφορετικών περιόδων της ιστορίας.
«Με ποδήλατο», όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, «θα επισκεφθούμε τα αρχαία ελληνικά, τα βυζαντινά, τα οθωμανικά και τα σύγχρονα αξιοθέατα της πόλης».
Στο συνέδριο, εξάλλου, οι τρεις Δήμαρχοι, μαζί με  τον Διευθυντή Εταιρικών Σχέσεων της Wind Hellas κ. Γιώργο Τσαπρούνη, την επικεφαλής του τομέα επικοινωνίας του Παγκόσμιου Συμφώνου Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια κ. Marnie McGregor και τον καθηγητή του ΕΚΠΑ κ. Ανδρέα Παπανδρέου, αντάλλαξαν απόψεις για θέματα βιωσιμότητας στις πόλεις. Ο κ. Παπαστεργίου, αφού υπενθύμισε τις δράσεις για το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό και την τεχνολογία – καινοτομία γενικότερα, αναφέρθηκε στην ανάγκη  να υπάρξουν  τόλμη και σχεδιασμός, χωρίς να «φοβηθούμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις».

Από το γραφείο Τύπου

Θανάσης Μιχαλάκης