Δήμος Τρικκαίων

Πρόσθετα μέτρα προστασίας και χειμερινή λειτουργία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

10 Σεπτεμβρίου 2020

Με ειδικό χώρισμα ανάμεσα στο προσωπικό και τους πολίτες, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων ενισχύει τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Το χώρισμα από πλέξι γκλας τοποθετήθηκε από τον Δήμο Τρικκαίων στο γκισέ εξυπηρέτησης των πολιτών, καθώς, με την έναρξη της χειμερινής περιόδου, αυξάνεται η προσέλευση πολτιών.
Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας ισχύει από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 και είναι το εξής.
ΔΕΥΤΕΡΑ: 8:00 – 14:30
ΤΡΙΤΗ: 8:00 – 20:00
ΤΕΤΑΡΤΗ: 8:00 – 20:00
ΠΕΜΠΤΗ: 8:00 – 20:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 8:00 – 20:00
ΣΑΒΒΑΤΟ: 8:00 – 14:00

Μέτρα προστασίας
Πάντα με γνώμονα τη διαφύλαξη του αγαθού της Δημόσιας Υγείας και την ασφάλεια των πολιτών και εργαζομένων από τον covid19, υπενθυμίζεται ότι θα εξακολουθούν να ισχύουν οι κάτωθι κανόνες προσέλευσης και εξυπηρέτησης του κοινού.
1. Χρήση
Η δυνατότητα παραμονής για διάβασμα και χρήση υπολογιστών στη βιβλιοθήκη δεν επιτρέπεται.
2. Οδηγίες προς το κοινό
• Τα μέλη της Δ.Β.Τ., για την ασφάλεια όλων, οφείλουν να τηρούν τις οδηγίες των ειδικών, καθώς και του προσωπικού:
– Να μην επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη εάν υπάρχει οποιοδήποτε σχετικό σύμπτωμα με τον COVID 19 και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας να αναζητούν με το προσωπικό, εναλλακτικές λύσεις.
– Να τηρούν τους κανόνες υγιεινής που συστήνονται από τον ΕΟΔΥ (χρήση αντισηπτικού κατά την είσοδο και έξοδο από τη Βιβλιοθήκη, χρήση μάσκας και γαντιών κ.λπ.).Η χρήση γαντιών είναι υποχρεωτική.
3. Δανεισμός


• Η προσέλευση του κοινού θα γίνεται μόνο με σειρά προτεραιότητας στην κεντρική είσοδο της Βιβλιοθήκης.
Μέγιστος αριθμός ατόμων ταυτόχρονα στο χώρο της βιβλιοθήκης τα (10 ) δέκα άτομα.
Ως μέσος χρόνος παραμονής των χρηστών στη βιβλιοθήκη ορίζονται τα (15) δεκαπέντε λεπτά .
• Τα βιβλία που επιστρέφονται θα φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο απομόνωσης για 72 ώρες και θα δανείζονται μετά από αυτό το διάστημα.
• Για διευκόλυνση των πολιτών, αυξάνεται το δικαίωμα δανεισμού στους μικρούς αναγνώστες από τα (2) δύο στα (3) τρία βιβλία ανά άτομο για 15 ημέρες έως την επαναφορά λειτουργίας της Δ.Β.Τ. στην κανονικότητα.
4. Ερευνητές
• Για τους ερευνητές που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το αρχείο των εφημερίδων και των περιοδικών και εάν συντρέχουν σοβαροί λόγοι έρευνας (μεταπτυχιακές, διδακτορικές εργασίες κ.λπ.) πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης με ανώτερο χρόνο παραμονής τη (1) μία ώρα με την υποχρεωτική χρήση μάσκας και γαντιών.
6. Δωρεές
Δωρεές βιβλίων δεν γίνονται δεκτές.

Τα παραπάνω μέτρα θα τροποποιηθούν, εφ’ όσον υπάρξουν νέα δεδομένα που αφορούν τη λειτουργία των Βιβλιοθηκών και με γνώμονα πάντα τη διαφύλαξη του αγαθού της Δημόσιας Υγείας.
ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΑ
Πληροφορίες: 24313-53565

Από το γραφείο Τύπου