Δήμος Τρικκαίων

Πρόστιμα για παράνομη διαφήμιση στα Τρίκαλα

1 Αυγούστου 2018
Παπαστεργίου: Δεν είμαστε Μπανανία

«Δεν είμαστε Μπανανία». Με αυτήν ακριβώς τη φορτισμένη – όσο και δηλωτική – φράση ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (24-7-2018) στην επιβολή προστίμων για αφισορύπανση.
Επρόκειτο για τρεις διαφορετικές περιπτώσεις πολιτών – εκπροσώπων εταιρειών, που το προηγούμενο διάστημα (Φεβρουάριος, Απρίλιος, Ιούνιος 2018) τοποθέτησαν διαφημιστικό υλικό σε σημεία στα οποία αυτό απαγορεύεται να αναρτηθεί. Σε στύλους φωτισμού, ως επί το πλείστον, κοντά στο Κολυμβητήριο, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, στις οδούς Τσιτσάνη & Αβέρωφ, Κονδύλη & Σολωμού, Ασκληπιού, Τσιτσάνη και Τσακάλωφ.
Το φαινόμενο είχε απασχολήσει τον Δήμο Τρικκαίων, επειδή είχε παρουσιαστεί και παλιότερα, αντιμετωπίστηκε με την έκδοση Κανονιστικής Διάταξης και τήρηση των σχετικών όρων από όλους. Κάποιοι όμως – μερικοί και για δεύτερη φορά, όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου – δεν φάνηκε να τηρούν τις σχετικές διατάξεις και νόμους. Η αυτοψία και η συνακόλουθη έκθεση της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν τα επόμενα βήματα, που οδήγησαν στην επιβολή από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων των προστίμων, ισόποσων για κάθε περίπτωση, στα 1.467,36€.
Το ζήτημα δεν είναι το ποσό, αλλά η τήρηση και ο σεβασμός των κοινόχρηστων και δημόσιων χώρων, ειδικά από εμπορικές εκμεταλλεύσεις που έχουν ενημερωθεί πολλές φορές για την απόφαση του Δήμου Τρικκαίων, να προσπαθεί συνεχώς για τη διατήρηση καθαρού δημόσιου χώρου.

 

Από το γραφείο Τύπου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ