Δήμος Τρικκαίων

Προσβασιμότητα στην πράξη

4 Φεβρουαρίου 2016
Συνεχής αγώνας και ευαισθητοποίηση, ενάντια στην άγνοια αλλά και υπέρ της προσπάθειας, να γίνουν τα Τρίκαλα, η πιο προσβάσιμη πόλη. Αυτό ήταν το γενικό σύνθημα της σημερινής όμορφης εκδήλωσης, που διοργάνωσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΚ Τρικάλων.

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχής αγώνας και ευαισθητοποίηση, ενάντια στην άγνοια αλλά και υπέρ της προσπάθειας, να γίνουν τα Τρίκαλα, η πιο προσβάσιμη πόλη. Αυτό ήταν το γενικό σύνθημα της σημερινής όμορφης εκδήλωσης, που διοργάνωσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΚ Τρικάλων. Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης μετέχει και φέτος στο πρόγραμμα Freemobility, στο πλαίσιο της εκστρατείας ECOMOBILITY. Αυτή, διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Εθελοντικό Οργανισμό ECOCITY και στα Τρίκαλα, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Τρικκαίων.

Έτσι, σήμερα το πρωί, στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, 5 μαθητές της ομάδας Freemobility μαζί με 3 στελέχη του σχολείου (Αρετή Γρηγορίου, Σωτηρία Παπανικολάου – εκπαιδευτικοί – και Θανάση Καραγεώργο – κοινωνικό λειτουργό) οργάνωσαν μια ξεχωριστή προσπάθεια. Κάλεσαν 10 φοιτητές με ενασχόληση στην Ειδική Αγωγή από τη ΣΕΦΑΑ Τρικάλων, οι οποίοι με δραστηριότητες αξιοποίησαν το παιχνίδι, για να αποδείξουν, πόσο δύσκολη είναι η μετακίνηση ατόμων με αναπηρία.

Στις δραστηριότητες, όμως, προκειμένου η όλη προσπάθεια να έχει ουσία, κλήθηκαν και 9 παιδιά (με τρεις συνοδούς) από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ του Δήμου Τρικκαίων, αλλά και μαθητές δύο λυκείων. Και μάλιστα, μαθητές που μετείχαν τα προηγούμενα χρόνια, ως μαθητές Γυμνασίων, στις δράσεις Ecomobility, για τις οποίες είχαν αποσπάσει και βραβεία.

Επρόκειτο για μαθητές που φοίτησαν στο Γυμνάσια κατά τα σχολικά έτη, από το 2012 μέχρι το 2015 και προέρχονταν, 6 από το 2ο Λύκειο Τρικάλων και 12 από το 4ο Λύκειο Τρικάλων. Με συνοδό την εκπαιδευτικό κ. Εύη Αστρίτη, που πρωτοστάτησε στη συμμετοχή στο Ecomobility, όλοι οι μαθητές διαπίστωσαν τις δυσκολίες μετακίνησης, ενώ πήραν μέρος στις δραστηριότητες. Παραλλήλως, μοιράστηκε πρόσκληση για τη δημόσια εκδήλωση παρουσίας της συμμετοχής του ΕΕΕΕΚ στην εκστρατεία Ecomobility, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων. Εκείνη την ημέρα, η ομάδα των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Τρικάλων  θα παρουσιάσει την εργασία και τις προτάσεις της για τα προβλήματα μετακίνησης στην  πόλη.

Από το γραφείο Τύπου