Δήμος Τρικκαίων

Πρώτες εργασίες για τα 1.300 δέντρα σε Ληθαίο και Αγιαμονιώτη

24 Ιουνίου 2023

Την πρώτη υποδομή για τη δενδροφύτευση 1300 δέντρων στον Ληθαίο και τον Αγιαμονοιώτη ποταμούς έκανε ο Δήμος Τρικκαίων. Από την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 ξεκίνησε η πρώτη φάση του έργου, η τοποθέτηση των εγκαταστάσεων για την άρδευση των δέντρων και των φυτών. Οι εργασίες από το τμήμα Αστικού Πρασίνου και Περιβάλλοντος της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρικκαίων ξεκίνησαν από τη γέφυρα της περιφερειακής οδού Ιωαννίνων – Τρικάλων (Αγιος Οικουμένιος) και ολοκληρώθηκαν σε πρώτη φάση μέχρι την πλατεία Κουτσομυλίων περίπου. Η προεγκατάσταση αυτή με αυλακώσεις και τοποθέτηση των σωλήνων και των συστημάτων ποτίσματος θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, καθώς η δενδροφύτευση θα γίνει, στον μεν Ληθαίο μέχρι τα ΤΕΦΑΑ στις Καρυές, στον δε Αγιαμονιώτη, από το ύψος της συνοικίας του Πύργου μέχρι τη συμβολή του με τον Ληθαίο ποταμό, στα νοτιοανατολικά της συνοικίας Αγίας Μονής.
Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Τάκης Παζαΐτης , «ετοιμαζόμαστε από τώρα, προκειμένου από το φθινόπωρο να γίνουν και οι φυτεύσεις των δέντρων που θα ομορφύνουν τα ποτάμια μας».
Τα 1.300 δέντρα και φυτά που τοποθετεί ο Δήμος Τρικκαίων, είναι:
1. Δένδρα (800) σφενδάμου, μουριάς, ιτιάς, καστανιάς, καρυδιάς, κουτσουπιάς, σοφόρας, κυπαρισσιού Αριζόνας, λιγούστρου, φτελιάς, ροβίνιας, λικιδάμβαρης, βελανιδιάς, ιτιάς κλαίουσας, κέλτις, τίλιου, μαύρης πεύκης, μοσχοϊτιάς, παυλώνιας, φράξου μεγάλου, σορβιάς, ιπποκαστανιάς, ταξόδιου, πλατάνου Ανατολικού, σκλήθρου, κέδρου ντεοντάρα
2. Θάμνοι (500) κυδωνίαστρου αειθαλούς, λαγκεστρέμιας, κάννας, μυρτιάς, λυγαριάς, μαόνιας, κουμαριάς, βιγόνιας, γιασεμιού κίτρινου.
Υπενθυμίζεται ότι το έργο συμπεριλαμβάνει διαμόρφωση χώρων ξεκούρασης για τους πολίτες, με καθιστικά.
Το έργο «Αναβάθμιση ζώνης πρασίνου στους ποταμούς Ληθαίο και Αγιαμονιώτη του Δήμου Τρικκαίων» χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο» με προϋπολογισμό 366.000€.

Από το γραφείο Τύπου

#trikala2030 #netzerocities #missioncities #climateneutrality