Δήμος Τρικκαίων

Η "πρώτη" των 3 νέων αντιδημάρχων - Αναλυτικά τα καθήκοντα και των 8

1 Μαρτίου 2017
Νέα αρχή στη διοίκηση του Δήμου Τρικκαίων, με νέους αντιδημάρχους να αναλαμβάνουν καθήκοντα. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι κ.κ. Ελένη Αυγέρου, Αχιλλέας Λασπάς και Κώστας Ψύχος βρέθηκαν από το πρωί της Τετάρτης 1 Μαρτίου στα γραφεία τους και συνέχισαν την ενημέρωση για τα θέματα της αρμοδιότητάς τους, είτε τη συνεργασία με τον γραμματέα του Δήμου.

Επειδή όμως δεν σταματά η καθημερινότητα, οι νέοι αντιδήμαρχοι και ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, κ. Δημ. Παζαΐτης, απασχολήθηκαν και με ζητήματα πολιτών που αναμένουν λύσεις. Επίσης, ο προτεινόμενος από τον Δήμαρχο, ως νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Μιχάλης Λάππας, αναμένει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που θα πραγματοποιηθεί για ανάδειξη νέου προεδρείου, την προσεχή Κυριακή 5 Μαρτίου, στις 11 το πρωί.

Με βάση την απόφαση του Δημάρχου, οι αρμοδιότητες για τους νέους αντιδημάρχους από την 1η Μαρτίου 2017 ορίζονται ως εξής:

  1. Κώστας Ψύχος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Εμπορίου και Ανάπτυξης Υπαίθρου, με αντιμισθία.

Αρμοδιότητές του, τα θέματα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας & Αλληλεγγύης, του τμήματος Εμπορίου & Υπηρεσιών (εκτός αυτών για θέματα απασχόλησης, τουρισμού και διαφήμισης), του Τμήματος Ανάπτυξης Υπαίθρου και η προεδρία της Επιτροπής Ποιότητας

 

  1. Ελένη Αυγέρου-Κογιάννη, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, χωρίς αντιμισθία

Βασικές της αρμοδιότητες, η  οργάνωση, παρακολούθηση, συντονισμός και έλεγχος όλων των λειτουργιών της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών. Επίσης, η προεδρία της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τρικκαίων.

  1. Αχιλλέας Λασπάς, Αντιδήμαρχος Περιφέρειας (τομέας Α), χωρίς αντιμισθία.

Εχει την ευθύνη οργάνωσης, παρακολούθησης, συντονισμού και ελέγχου όλων των λειτουργιών των Αποκεντρωμένων Δημοτικών Υπηρεσιών που λειτουργούν στα όρια των Δημοτικών Ενοτήτων (ΔΕ) Εστιαιώτιδας, Μεγ. Καλυβίων, Παληοκάστρου και Παραληθαίων.


Οι παλαιότεροι αντιδήμαρχοι, η θητεία των οποίων ορίστηκε εκ νέου, όπως ορίζει ονόμος, έχουν τα εξής καθήκοντα:

 

  1. Δημήτρης Βασταρούχας, Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, με αντιμισθία.

Αρμοδιότητές του, η οργάνωση, παρακολούθηση, συντονισμός και έλεγχος όλων των λειτουργιών της Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Έργου, δηλαδή κυρίως η καθαριότητα και θέματα ηλεκτροφωτισμού κα συντηρήσεων.

  1. Χρήστος Γούλας,  Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής & Περιβάλλοντος, με αντιμισθία.

Κύριες αρμοδιότητες, τα θέματα πρασίνου, περιβάλλοντος, κοιμητηρίων, ποιότητας ζωής, παιδικών χαρών.

  1. Ντίνα Δήμα, Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων και Υπηρεσιών, με αντιμισθία

Βασικές της αρμοδιότητες, η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, τα ΚΕΠ , οι Δημόσιες Σχέσεις, η διαχείριση των αιτημάτων των πολιτών (γραμμή δημότη).

  1. Έφη Λεβέντη-Καρά, καθ’ ύλην Αντιδήμαρχος Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού και  Νεολαίας, χωρίς αντιμισθία.

Το αντικείμενο της αντιδημαρχίας αφορά στα θέματα της Διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού, μαζί με τον Αθλητισμό, αλλά και στα ζητήματα του Τοπικού Συμβουλίου Νέων, του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

  1. Ελένη Πούλιου, Αντιδήμαρχος Περιφέρειας (τομέας Β), με αντιμισθία .

Ασχολείται με την ευθύνη οργάνωσης, παρακολούθησης, συντονισμού και ελέγχου όλων των λειτουργιών των Αποκεντρωμένων Δημοτικών Υπηρεσιών που λειτουργούν στα όρια των Δημοτικών Ενοτήτων (ΔΕ) Καλλιδένδρου, Κόζιακα και Φαλώρειας.

Ολοι οι αντιδήμαρχοι θα τελούν πολιτικούς γάμους. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους, οι αντιδήμαρχοι, δεν μπορούν να εκλεγούν μέλη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. Η ανάκληση Αντιδημάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Δημάρχου.

Σε περίπτωση απουσίας του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, αναπληρωτής για την άσκηση των καθηκόντων του ορίζεται ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Ψύχος και σε περίπτωση που και αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα του Δημάρχου θα ασκεί η Αντιδήμαρχος κ. Ντίνα Δήμα. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος Αντιδημάρχου, τα καθήκοντα ασκεί ο Δήμαρχος ή ο Σύμβουλος στον οποίον έχουν εκχωρηθεί αντίστοιχες αρμοδιότητες.

Από το γραφείο Τύπου