Δήμος Τρικκαίων

Πρότυπο καλών πρακτικών ο Δ. Τρικκαίων στη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή

21 Νοεμβρίου 2016
Κινητήριος μοχλός για την τρικαλινή κοινωνία αποτελεί ο Μύλος των Ξωτικών. Η μεγαλύτερη γιορτή στην Ελλάδα για τα Χριστούγεννα, επιδρά, τροφοδοτείται και τροφοδοτεί την τρικαλινή κοινωνία.

Οι επιχειρήσεις, οι πολίτες, οι εθελοντές, ο κλάδος της εστίασης, οι τουριστικοί πράκτορες, τα τουριστικά γραφεία, ένας ολόκληρος κόσμος αναδεικνύει τα Τρίκαλα ως πρωτεύουσα των Χριστουγέννων. Ο Δήμος Τρικκαίων στηρίζει και στηρίζεται από τις τρικαλινές επιχειρήσεις, δημιουργώντας μια σχέση εμπιστοσύνης
Ηδη, έχει γίνει η πρώτη συζήτηση για τον Κώδικα Δεοντολογίας των καταστηματαρχών προς τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που τιμούν τον Δήμο Τρικκαίων και την πόλη των Τρικάλων. Η φιλοξενία ενισχύεται από την παράδοση, τις τοπικές γεύσεις, τη συνεργασία των επιχειρηματιών, την προσφορά καλών τιμών, με τη δέουσα ευγένεια.
Αυτή η συζήτηση επαναλαμβάνεται την Τρίτη στο Δημαρχείο Τρικκαίων, στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τόσα χρόνια, εξάλλου, η συνεργασία και η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στη γιορτή, ήταν τα στοιχεία που «έντυσαν» με ζεστασιά το πρόσωπο της τρικαλινής κοινωνίας. Ηταν αυτά που έδωσαν τη δυνατότητα στου επισκέπτες να νιώσουν το χαμόγελο, το πνεύμα των Χριστουγέννων, την αγάπη.
Εξάλλου, ο Δήμος Τρικκαίων αξιοποιεί και τη δημοτική περιουσία, καθώς η μοναδικότητα του Μύλου Ματσόπουλου, τον καθιστά πλέον και Βιομηχανικό Μουσείο.
Ταυτοχρόνως, όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, τα Τρίκαλα πλέον προσφέρουν μια διαφορετική εικόνα, είναι ένας διαφορετικός προορισμός. ΜΕ την προσφορά των τοπικών προϊόντων, την ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτισμικών στοιχείων, με την καινοτομία σε όλα τα επίπεδα, δημιουργείται πλέον ένα είδος «προϊόντος». Αυτό το «προϊόν» είναι ανάγκη να το προστατεύσουμε, να το διαφυλάξουμε, να το προωθήσουμε, να βελτιώσουμε, τονίζει ο κ. Παπαστεργίου. Δεν είναι τυχαίο που πλέον ο Δήμος Τρικκαίων δημιουργεί καλές πρακτικές, για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την οργάνωση του Μύλου, σε κάθε επίπεδο. Ούτε ότι έχει βραβευτεί ως ο καλύτερος οικογενειακός προορισμός για το 2015.
Αυτές οι διακρίσεις, είναι αποτέλεσμα της οργάνωσης και της συνεργασίας που έχει επιτευχθεί ανάμεσα στους φορείς, την κοινωνία και με μοναδικό αποδέκτη, τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες της μεγάλης αυτής γιορτής.

Από το γραφείο Τύπου