Δήμος Τρικκαίων

Η ρομποτική στα σχολεία του Δήμου Τρικκαίων

8 Δεκεμβρίου 2017
Τα πρώτα κιτ ρομποτικής δώρισε ο Δήμαρχος κ. Παπαστεργίου σε μαθητές Γυμνασίου - Σταδιακά σε όλα τα σχολεία του Δήμου η νέα εποχή στην εκπαίδευση

Κιτ ρομποτικής δώρισε στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Κίνηση ουσίας, κίνηση εκπαιδευτικής στήριξης και προοπτικής, κίνηση που την είχε υποσχεθεί, σε μαθήτριες του σχολείου που μετέχουν στον διαγωνισμό κατά του καπνίσματος. Και, επειδή το σχολείο μετέχει στην «Εβδομάδα Κώδικα» (για τον προγραμματισμό στην πληροφορική) ο κ. Παπαστεργίου ξεκίνησε τη στήριξη της νέας εποχής στα σχολεία του Δήμου από την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017. Αυτή η εποχή, είναι η εποχή της ρομποτικής, τρων νέων τεχνολογιών. Μια εποχή, που, όπως επεσήμανε, είναι ήδη καθημερινότητα στα εκπαιδευτικά συστήματα χωρών του εξωτερικών. Και ο Δήμος Τρικκαίων, πρωτοπόρος αι καινοτόμος στις νέες τεχνολογίες με όχημα την πληροφορική, δεν θα μπορούσε να ην ενδιαφερθεί για τη μαθητική επιμόρφωση.
Αυτά τα κιτ, είναι πλατφόρμες Arduino για υποστήριξη εκπαιδευτικής πολιτικής. Δηλαδή μία από τις υπάρχουσες πλατφόρμες για επαφή των μαθητών κάθε ηλικίας με τον προγραμματισμό. Ανάλογα με τις ηλικίες θα δοθεί και αντίστοιχο πρόγραμμα, σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ο κ. Παπαστεργίου παρέδωσε τα 4 κιτ σε μαθητές/τριες της Γ τάξης του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων, στο Εργαστήρι Πληροφορικής, παρουσία της αντιδημάρχου παιδείας κ. Εφης Λεβέντη, της διευθύντριας κ. Φανής Σμιξιώτη, του υποδιευθυντή κ. Θανάση Μόσχοβου, του υπευθύνου του ΚΕΠΛΗΝΕΤ κ. Λ. Μποντίλα, των εκπαιδευτικών Πληροφορικής κ. Παναγιώτα Βακουφτσή (υπεύθυνης του εργαστηρίου) και Ευαγγελία Ζαφείρη, καθώς και καθηγητών του σχολείου.
Συνομιλώντας με τους μαθητές, ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε, πόσο σημαντικό ζήτημα είναι η ενασχόληση με τον προγραμματισμό, για το μέλλον της πληροφορικής και της εκπαίδευσης συνολικότερα.

Ανακοίνωσε, μάλιστα, την εκ νέου πραγματοποίηση του προγράμματος Code Grils στα Τρίκαλα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, προκειμένου να δοθούν ευκαιρίες σε περισσότερα κορίτσια που ασχολούνται με την πληροφορική.
Μάλιστα, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή χρήση των συγκεκριμένων κιτ ανά ηλικία, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2017 σύσκεψη στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Μετείχαν σε αυτή, ο Δήμαρχος, η αντιδήμαρχος Παιδείας, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Μπουλούμπασης, ο υπεύθυνος του ΚΕΠΛΗΝΕΤ και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου κ. Ανθόπουλος. Συζητήθηκε επισταμένως ο τρόπος υλοποίησης της παροχής των συγκεκριμένων κιτ στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Τρικκαίων, σε συνάρτηση με την εκπαιδευτική διαδικασία.
Τέλος, σημειώνεται ότι ο κ. Παπαστεργίου, μετά το Εργαστήρι Πληροφορικής, επισκέφθηκε το Εργαστήρι Φυσικής και το Γυμναστήριο του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων, με τη διεύθυνση του σχολείου να αναφέρεται σε ειδικότερα ζητήματα.

 

Από το γραφείο Τύπου