Δήμος Τρικκαίων

Ρομποτική και παιχνίδι στο ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ του Δ. Τρικκαίων

6 Δεκεμβρίου 2022

Με την παρουσία γονιών – κηδεμόνων και τη συνεργασία με τα παιδιά, ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του 1 επιπέδου εκπαιδευτικής ρομποτικής του ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ του Δήμου Τρικκαίων. η δραστηριότητα που φέτος εισήχθη στα ΚΔΑΟ του Δήμου, έχει ήδη αγκαλιαστεί και στο συγκεκριμένο ΚΔΑΠ μαθητές και μαθήτριες Α και Β Δημοτικού, σε δύο τμήματα, διδάχθηκαν από την εκπαιδευτικό ρομποτικής κ. Μαρία Μπλούτσου.
Η τελευταία συνάντηση έγινε «ανοιχτή», καθώς προσκλήθηκαν γονείς – κηδεμόνες, προκειμένου και αυτοί να μετάσχουν στο μάθημα.
Οι γονείς – κηδεμόνες και τα παιδιά συνεργάστηκαν για τη δημιουργία των κατασκευών, βλέποντας στην πράξη, πώς τα παιδιά έκαναν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο των Θετικών  Επιστημών, της Τεχνολογίας και της Μηχανικής.
Όπως τονίζει η εκπαιδευτικός «Μέσα από δραστηριότητες με χαρακτήρα παιχνιδιού, οι μικροί μαθητές και μαθήτριες εξερευνούν έννοιες και φαινόμενα, δημιουργώντας μια ή περισσότερες κατασκευές κάθε φορά, κάνουν παρατηρήσεις και εξάγουν συμπεράσματα για τον κόσμο γύρω τους.
Κάθε δραστηριότητα «ντύνεται» με μια ξεχωριστή ιστορία, που μαγνητίζει το ενδιαφέρον των μικρών επιστημόνων και τους καλεί να αναζητήσουν λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα.
Τα παιδιά μέσα από βιωματικές δραστηριότητες με υλικά οικεία σε αυτά, αποκτούν γνώσεις με έναν διασκεδαστικό τρόπο. Αυτές οι δραστηριότητες είναι προσαρμοσμένες στην ηλικία τους έτσι ώστε να αγαπήσουν τις επιστήμες και να αποκτήσουν μια θετική στάση απέναντί τους στην μετέπειτα σχολική τους ζωή».
Στόχος των ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων είναι να μετατρέψουν το παιχνίδι των παιδιών σε μάθηση αλλά και τη φαντασία τους σε δημιουργικότητα.

Από το γραφείο Τύπου