Δήμος Τρικκαίων

Σαφές μήνυμα Συρεγγέλα υπέρ των Κέντρων Συμβουλευτικής Γυναικών κατά της βίας

12 Δεκεμβρίου 2021

Νέο μήνυμα κατά της βίας εναντίον γυναικών έδωσε από τα Τρίκαλα η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα. Συμβολικά επισκέφθηκε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2021, στο πλαίσιο παραμονής της στα Τρίκαλα.
Την υποδέχθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Σακκάς, ο οποίος επεσήμανε την ουσία της λειτουργίας και προσφοράς του Κέντρου, τόνισε τη σημασία της άσκησης κοινωνικής πολιτικής και αναφέρθηκε σε δράσεις που έχουν υλοποιηθεί. Πρόσθετα στοιχεία έδωσε η προϊσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων κ. Πηλίγκου.
Η κ. Συρεγγέλα από την πλευρά της εκθείασε συνολικότερα το έργο των Κέντρων Συμβουλευτικής στη χώρα και την τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης «15900», τονίζοντας τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλεται σε κεντρικό επίπεδο για τη στερέωση της ύπαρξης των Κέντρων.
Το προσωπικό του Κέντρου διά του αντιδημάρχου κ. Σακκά προσφέραν συμβολικά και ουσιαστικά δώρα, από πρόσφατη δράση ενάντια στη βία κατά γυναικών και πίνακα ζωγραφικής από τρικαλινή ζωγράφο του Δημοτικού Εργαστηρίου Ζωγραφικής, για το ίδιο θέμα.

Από το γραφείο Τύπου