Δήμος Τρικκαίων

Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει… για τη Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων

3 Σεπτεμβρίου 2018
Συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων στο 1ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής

Στην όμορφη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στον Νέο Μαρμαρά, έπαιξε όμορφες μελωδίες η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων. Προσκεκλημένη στο 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου στην κεντρική προβλήτα του Ν. Μαρμαρά, η Φιλαρμονική Τρικάλων έπαιξε πρώτη, τόσο στην παρέλαση σε κεντρικούς δρόμους του Νέου Μαρμαρά, όσο και στη συναυλία που ακολούθησε στην κεντρική προβλήτα. Η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων υπό τη διεύθυνση της αρχιμουσικού κας Μαίρης Μητσοπούλου, παρέλασε με marce trionfale ενώ παρουσίασε ελληνικό πρόγραμμα με έργα του Βασίλη Τσιτσάνη και άλλες γνωστές ελληνικές μελωδίες διασκευασμένες για μπάντα.

Η διοργάνωση ανήκε στη Δημοτική Κοινότητα Ν. Μαρμαρά και τις παιδικές κατασκηνώσεις «ΤΣΑΦ- ΤΣΟΥΦ EXPRESS» και συμμετείχαν οι εξής Φιλαρμονικές:

  1. Φιλαρμονική Αιγινίου- Δήμου Πύδνας- Κολινδρού.
  2. Δημοτική Φιλαρμονική Άμφισσας- Δήμου Δελφών.
  3. Φιλαρμονικής Σύλλογος «Απόλλων» Θεσπρωτικού- Δήμου Ζηρού.
  4. Δημοτική Φιλαρμονική Ιτέας- Δήμου Δελφών.
  5. Φιλαρμονική «Ελευθέριος Χ. Παγγές»- Δήμου Κόνιτσας.
  6. Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Λεβαδέων.
  7. Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων – Δήμου Τρικκαίων.

 

Η Δημοτική Φιλαρμονική στηρίζεται ενεργά από τον Δήμο Τρικκαίων (τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού της  Διεύθυνσης  Παιδείας και Πολιτισμού), την Αρχιμουσικό και τον Σύλλογο Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων. Με περισσότερο από 115 χρόνια ιστορίας, η Φιλαρμονική παρουσιάζει αξιόλογη δραστηριότητα,  εξελίσσεται και πρωταγωνιστεί με ένα πλούσιο ρεπερτόριο  σε φεστιβάλ και συναντήσεις φιλαρμονικών ανά την Ελλάδα.

 

Από το γραφείο Τύπου