Δήμος Τρικκαίων

Σχεδιάζοντας και διαβάζοντας

5 Ιουλίου 2019
Το Εργαστήρι Καλών Τεχνών του Ηλία Κοτσίρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

 

Μια με ιδιαίτερο χαρακτήρα σημασία επίσκεψη πραγματοποίησαν είκοσι περίπου μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου, υποψήφιοι για τις εισαγωγικές εξετάσεις στις σχολές Καλών Τεχνών, μέλη του Εργαστηρίου Καλών Τεχνών του Ηλία Κοτσίρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων  την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019.

Με την καθοδήγηση του γνωστού εκπαιδευτικού Εικαστικών Τεχνών Ηλία Κοτσίρα, οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης «ανιχνεύοντας το πνεύμα της».

Ο Ηλίας Κοτσίρας αναφέρθηκε στο νόημα αυτής της επίσκεψης λέγοντας: «Ήρθαμε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων   για να ανιχνεύσουμε, χωρίς κατευθύνσεις, το πνεύμα της στον χώρο, την οργάνωση, τους τίτλους των βιβλίων, την εικονογράφηση και το περιεχόμενο του γραπτού λόγου. Αυτό το πνεύμα θέλουμε να αναπαραχθεί εικαστικά με δύο σχέδια ο κάθε μαθητής σ΄ένα δίωρο, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά όπως μολύβια, χρώματα, ξυλοκάρβουνο, παστέλ, μαρκαδόρους.

Σκοπός είναι να ενδυναμώσει ο εικαστικός λόγος και το συντακτικό του εικαστικού λόγου για να γίνουν οι μαθητές αυτόνομοι, μοναδικοί, να διαβάζουν και να ερμηνεύουν την εικόνα με προσωπικό τρόπο και να το χρησιμοποιήσουν στις εισαγωγικές τους εξετάσεις και στην καλλιτεχνική τους πορεία».

 

Από το γραφείο Τύπου