Πληροφορίες Προσβασιμότητας

Δήμος Τρικκαίων

Σχεδόν 60.000 τα βιβλία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

20 Απριλίου 2022

Αυξάνονται και πληθαίνουν τα βιβλία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων. Με τις πολύ πρόσφατες (αρχές της εβδομάδας) παραλαβές, ο αριθμός τους ανέρχεται σε 59.438. Ένα βήμα πριν τις 60.000, αριθμός ιδιαίτερα σημαντικός και άκρως ικανοποιητικός. Η μακρά ιστορία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και η συνεχής και πλούσια προσφορά της στην πνευματική ζωή των Τρικάλων, αποτελεί εχέγγυο για ενίσχυση συνολικότερα της πολιτιστικής δράσης.
Τα βιβλία, ως τμήμα αυτής της δράσης, «εκτείνονται» σε πλήθος τομέων και η πρόσφατη προμήθειας άλλων 250 βιβλίων, εμπλούτισε τους τομείς αυτούς:: λογοτεχνία ελληνική και ξένη, αστυνομική λογοτεχνία, φιλοσοφία, ψυχολογία, κοινωνικά θέματα, θρησκεία, αστρονομία, μαγειρική – ζαχαροπλαστική.
Μαζί με την ιστορία, το ξενόγλωσσο τμήμα, τα σπάνια βιβλία, το παιδικό τμήμα, το αναγνωστήριο, το media lab, το αρχείο εφημερίδων, τη δωρεάν χρήση υπολογιστών, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων αποτελεί μια πραγματική όαση πολιτισμού. Στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου «Αθανάσιος Τριγώνης» και με έναν άπλετο χώρο – αυλή πολιτισμού, που συνδυάζει ξεκούραση και δράσεις, τα Τρίκαλα και η Δημοτική Βιβλιοθήκη εστιάζουν ακόμη περισσότερο στον πολιτισμό, μετά τη διετή νηνεμία, ελέω πανδημίας.

Από το γραφείο Τύπου