Δήμος Τρικκαίων

Σε διαγωνισμό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης το ΚΔΑΠ «ΦΡΟΥΡΙΟ» του Δ. Τρικκαίων

27 Απριλίου 2024

 

Στον ετήσιο διαγωνισμό ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης μετέχουν παιδιά από το ΚΔΑΠ «ΦΡΟΥΡΙΟ» του Δήμου Τρικκαίων. Πρόκειται για τον Ετήσιο Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα της αρμόδιας Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος. Ο φετινός 11ος διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής έχει ως θέμα  «Σημερινές Ιστορίες Αγγείων» και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-15 ετών. Αυτά, καλούνται να αποτυπώσουν εικόνες της καθημερινότητάς τους,  που θα επιθυμούσαν να κληροδοτήσουν σε μελλοντικές γενεές.

Το ΚΔΑΠ «ΦΡΟΥΡΙΟ» του Δήμου Τρικκαίων με τον καθοδηγητικό ρόλο της εικαστικού κ. Ίριδας Μπουρνάζου και την υπεύθυνη της δομής κ. Μαρίας Παλάβρα, ενθάρρυναν τους μαθητές και τις μαθήτριες να εικονογραφήσουν τα δικά τους μοναδικά αγγεία και να διηγηθούν μέσα από αυτά τις δικές τους «Σημερινές Ιστορίες».
Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν τον Σεπτέμβριο σε μια μεγάλη έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του 2ου Cycladic Kids Festival, που θα διοργανωθεί με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Από το γραφείο Τύπου