Δήμος Τρικκαίων

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Τρικκαίων για ενδεχόμενο πυρκαγιάς

1 Ιουλίου 2021

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Τρικκαίων και οι αρμόδιες υπηρεσίες του, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το απευκταίο ενδεχόμενο ξεσπάσματος πυρκαγιάς στα όριά του. Το πρωί της 1ης Ιουλίου 2021 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου συνεργάστηκε στο αμαξοστάσιο του Δήμου με τους καθ’ ύλη συναρμόδιους αντιδημάρχους: Γ. Ζιώγα (Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας), Γ. Οικονόμου (Πρασίνου), Β. Κρανιά (τομέα Α), τον γενικό γραμματέα του Δήμου Θ. Παπασίκα, την προϊσταμένη της Δημοτικής Αστυνομίας Ε. Κοντογιάννη και υπηρεσιακά στελέχη.
Συζητήθηκαν τα υπάρχοντα σχέδια, η κατάσταση των μηχανημάτων, ο τρόπος υλοποίησης των σχεδιασμών σε περίπτωση που απαιτηθεί, ενώ εξειδικεύτηκαν συγκεκριμένες ενέργειες.
Για την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021 ο καύσωνας και ο υψηλός δείκτης κινδύνου πυρκαγιάς (επίπεδο 3) καθιστούν τον Δήμο Τρικκαίων σε πλήρη ετοιμότητα για άμεση επέμβαση.
Ακολούθως ο κ. Παπαστεργίου και τα στελέχη του Δήμου επισκέφθηκαν το κόσμημα των Τρικάλων, το αλσύλλιο του Προφήτη Ηλία, όπου σταθμεύει όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων. Ταυτοχρόνως, τα στελέχη της Υπηρεσίας Πρασίνου εξήγησαν τα μέτρα που λαμβάνει ο Δήμος, σε συνεννόηση φυσικά με τις συναρμόδιες υπηρεσίες, για την πρόληψη πρόκλησης πυρκαγιάς, μέσω και αποκομιδής ξερών κλαδιών. Με τον τρόπο αυτόν ο Δήμος Τρικκαίων προσπαθεί να προστατεύσει ακόμη περισσότερο το αλσύλλιο, ενώ συνεργάζεται πλήρως με όλες τις υπηρεσίες και αρχές που εμπλέκονται σε φαινόμενα πυρκαγιάς.
Ο Δήμος Τρικκαίων παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί τόσο για τον καύσωνα, όσο και με τις εξωτερικές εργασίες και να αποφεύγουν οποιαδήποτε θα μπορούσε να οδηγήσει σε συνθήκες πρόκλησης πυρκαγιάς.

Από το γραφείο Τύπου