Δήμος Τρικκαίων

Σε ρουμανικό φεστιβάλ η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων

6 Ιουλίου 2018
Μαζί με τη Δημοτική Χορωδία Δωματίου Τρικάλων «Αρμονικές Φωνές» – Voci Intonate

 

Η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων και η Δημοτική Χορωδία Δωματίου Τρικάλων «Αρμονικές Φωνές» – Voci Intonate του Τμήματος Πολιτισμού-Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας-Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων  είχαν την τιμή να συμμετάσχουν στο 26ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ “D.G. Kiriac” στην επαρχία Arges της Ρουμανίας με δύο μοναδικές εμφανίσεις. Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 οι χορωδοί, υπό τη διεύθυνση της κ. Ελένης Ζιάκα, τραγούδησαν στο Θέατρο «Alexandru Davila» στην πόλη Πιτέστι της Ρουμανίας τα εξής τραγούδια:

  1. Όταν ανθίζουν Πασχαλιές, Στ. Κουγιουμτζής – Μ. Τζινιόλης

2.Τώρα που πας στην ξενητειά, Μ. Χατζιδάκις – Θ. Παπαδόπουλος

  1. Με το λύχνο του άστρου, Μ. Θεοδωράκης – Γ. Καρκάλας
  2. Πες μου μια λέξη, Μ. Χατζιδάκις – Αλ. Σακελλάριος
  3. Το Πέλαγο είναι βαθύ, Μ. Χατζιδάκις
  4. Σμυρνιά, Παραδοσιακό
  5. Παραμύθι – Ζάβαρα Κατρανέμια, Γ.Μαρκόπουλος

Την επόμενη μέρα Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 τα δύο μουσικά σχήματα εμφανίστηκαν στο Μοναστήρι Curtea De Arges, όπου απέδωσαν εκκλησιαστικούς ύμνους.

Η παρουσία της ΔΧΤ στο παραπάνω φεστιβάλ ήταν εντυπωσιακή και εκπροσώπησε επάξια τη χώρα μας στο εξωτερικό, καθώς η απόδοση των τραγουδιών χαρακτηρίστηκε από αρτιότητα και συνέπεια τους κανόνες της χορωδιακής μουσικής. Επιπρόσθετα ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους τους χορωδούς, αφού βρέθηκαν στην ίδια σκηνή με τρεις υπέροχες χορωδίες της Ρουμανίας διεθνούς εμβέλειας

 

Από το γραφείο Τύπου