Δήμος Τρικκαίων

Σε ΥΠΕΞ και πρεσβεία ΗΠΑ οι δράσεις του Δ. Τρικκαίων

8 Ιουνίου 2016
Εξωστρεφείς δράσεις για… σεμινάριο και για συνέργειες. Οι συνεχιζόμενες πρωτοβουλίες του Δήμου Τρικκαίων και οι δράσεις του σε θέματα τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών ήταν το αντικείμενο δύο χωριστών παρουσιάσεων.

Ειδικά οι καλές πρακτικές, αφορούσαν σε θέματα νέων τεχνολογιών, καινοτομίας, τουριστικής προβολής – ανάδειξης φυσικού κάλους, ιστορικών στοιχείων, φυσικών πόρων,

Η πρώτη από τις δυο παρουσιάσεις, έγινε από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου σε μέλη της Ακαδημίας του ελληνικού Διπλωματικού Σώματος, την περασμένη Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016. Σε αυτή, ο Δήμαρχος παρουσίασε τις καλές πρακτικές και τους τρόπους ανάδειξης συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου, σε πλήθος ζητημάτων:

– τεχνολογία & καινοτομία (Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό),

– φυσικούς πόρους («σχέδιο Ασκληπιός» και ιαματικές πηγές Ριζώματος),

– τουρισμός & θεματικά πάρκα (Μύλος των ξωτικών, αξιοποίηση Ληθαίου ποταμού, λίμνης Γκιτζή κ.α.),

– διεθνείς σχέσεις (ενίσχυση αδελφοποιήσεων και συνεργασία με την ομογένεια).

Παραλλήλως, ο Δήμος Τρικκαίων συμβάλλει στη συζήτηση για την επικείμενη συνεργασία ΗΠΑ – ΕΕ στον τεχνολογικό τομέα. Την περασμένη εβδομάδα, αντιπροσωπεία του Δήμου Τρικκαίων συμμετείχε σε ενημέρωση στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Γιάννης Κωτούλας, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Οδυσσέας Ράπτης και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Τρικκαίων για θέματα στρατηγικού σχεδιασμού & ανάπτυξης κ. Χάρης Καλλιάρας, βρέθηκαν στην Αθήνα προσκεκλημένοι του Εμπορικού Ακολούθου της Πρεσβείας των ΗΠΑ. Στόχος, η παρουσίαση της «έξυπνης πόλης» και των τεχνολογικών εφαρμογών που εφαρμόζονται για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και της λειτουργίας της πόλης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο CityMobil2, το «λεωφορείο Χωρίς Οδηγό». Το τεχνολογικό κι όχι μόνο προφίλ της πόλης ανέλυσε ο κ. Ράπτης, εξηγώντας τα οφέλη, τις δράσεις, τη σχέση με την πόλη, τα προβλήματα, τις λύσεις που δόθηκαν και τους νέους στόχους. Από την πλευρά της πρεσβείας παρέστησαν, η κ. Mary Frangkakis, δεύτερη γραμματέας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο κ. Bryan Larsson, εμπορικός ακόλουθος και ο κ. Nick Papachryssanthopoulos, ειδικός σε εμπορικά θέματα.

Από το γραφείο Τύπου