Δήμος Τρικκαίων

Σερραϊκή αποδοχή των τρικαλινών καινοτομιών

16 Οκτωβρίου 2018
Ομιλία Παπαστεργίου στις Σέρρες, σε ημερίδα για τις σύγχρονες και «έξυπνες» πόλεις

Με αναμνηστική πλακέτα από τους Θεσσαλούς των Σερρών και θετικότατη αντιμετώπιση για τον Δήμο Τρικκαίων, επέστρεψε από τις Σέρρες ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Κληθείς σε ημερίδα του υποψηφίου Δημάρχου Σερραίων, κ. Αλ. Χρυσάφη και του συνδυασμού «Σερραίων Συμμαχία», για τις «Εξυπνες Πόλεις», ο Δήμαρχος Τρικκαίων μίλησε σε πυκνό ακροατήριο σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Ανέπτυξε όλα όσα σχετίζονται με τον τρόπο αλλαγών της πόλης ως κοινωνίας που σκέφτεται και δρα διαφορετικά, επισημαίνοντας ότι η σύγχρονη πόλη οφείλει να αλλάζει από τους ίδιους τους κατοίκους της. Στη συνέχεια ο κ. Παπαστεργίου παρουσίασε καινοτόμες δράσεις σε τομείς, όπως οι καινοτόμες ιδέες και πράξεις στο Smart Trikala, οι κοινωνικές δομές και τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Και εστίασε στην ανάγκη, η κάθε κοινωνία να αλλάζει με βάση τις προτεραιότητές της, ενισχύοντας την ίδια. Ως παραδείγματα, έφερε τα κιτ ρομποτικής στα σχολεία που σηματοδοτούν νέο τρόπο σκέψης, τις δράσεις για τον επισκέπτη με τη χρήση τεχνολογίας, αλλά και – πάνω απ’ όλα – τον ίδιο τον πολίτη. Μιλώντας για την εφαρμογή «20000», έδωσε βαρύτητα στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην τακτική της εξυπηρέτησης του πολίτη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, βάσει ολοκληρωμένου προγράμματος λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών.

Οι Σερραίοι πολίτες που παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία, ενθουσιάστηκαν από τις δράσεις στα Τρίκαλα και ειδικά από τη φράση περί χρήσης των ιδεών και της θέλησης, σε αντιδιαστολή με τα χρήματα. Μάλιστα, ο κ. Παπαστεργίου έγινε δέκτης και αναμνηστικής, τιμητικής πλακέτας, από τον Σύλλογο Θεσσαλών & Φίλων, Ν. Σερρών «Η Παναγία Ξενιά», που του παρέδωσε εκ μέρους του συλλόγου ο κ. Γιώργος Ποδαράς.

Συνομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Dr Δημήτριος Μπουραντάς, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η σημασία της ηγεσίας για τη μια έξυπνη πόλη». 

 

Από το γραφείο Τύπου