Δήμος Τρικκαίων

 Σημαντική πληροφόρηση μαθητών/τριών για τον επαγγελματικό προσανατολισμό σε εκδήλωση του Δήμου Τρικκαίων

18 Μαΐου 2024

Ζητήματα, ερωτήματα – και απαντήσεις – τέθηκαν και αναλύθηκαν σε μια χρήσιμη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Παρ’ ότι βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, παρέστησαν πολλοί/ες μαθητές και μαθήτριες μικρότερων τάξεων, καθώς το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους ίδιους/ες και τις οικογένειές τους. Το απόγευμα της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων “Αθανάσιος Τριγώνης” ο Δρ. Χρήστος Ταουσάνης και η επιστημονική ομάδα της EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας ανέπτυξε το θέμα

“Σχολές, σπουδές και επαγγέλματα του μέλλοντος”. Αναφέρθηκε ο κ. Ταουσάνης συγκεκριμένα, στην υπάρχουσα κατάσταση σχετικά με τις σπουδές, στη σύνδεσή τους με το επάγγελμα, τις προοπτικές και τις δυνατότητες που προσφέρουν, στη σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης και μόρφωσης, στις επιλογές, στη διαμόρφωση τάσεων, στον ρόλο των τεχνολογιών στο μέλλον των επαγγελμάτων. Ο κ. Ταουσάνης έδωσε και απαντήσεις σε σχέση με ερωτήματα που τέθηκαν, σε μια εκδήλωση, για την οποία ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Μιχάλης Λάππας, τόνισε ότι εντάσσεται σε μια προσπάθεια του Δήμου Τρικκαίων να διευρύνει τις δυνατότητες γνώσης των οικογενειών σε ζητήματα επαγγελματικής αποκατάστασης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του κολεγίου “Ανατόλια”.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων θα διαμοιράσει στους μαθητές και μαθήτριες του Δήμου έναν ηλεκτρονικό οδηγό – εκπαιδευτικό λογισμικό Studybot, για πρόσθετη μελέτη των σχετικών ζητημάτων. Με νεότερη ανακοίνωση, θα γνωστοποιηθεί ο τηλεφωνικός αριθμός, μέσω του οποίου οι μαθητές/τριες θα λαμβάνουν τον σχετικό κωδικό.

Από το γραφείο Τύπου