Δήμος Τρικκαίων

Σημεία φιλικά για θηλασμό στα Τρίκαλα

19 Απριλίου 2019
Συνάντηση Δήμαρχου Τρικκαίων και στελεχών του Κέντρου Υγείας Τρικάλων για συνδρομή στις θηλάζουσες μητέρες

Ένα κοινωνικό ζήτημα βαίνει προς επίλυση στα Τρίκαλα. Ο Δήμος Τρικκαίων συνδράμει το Κέντρο Υγείας Τρικάλων (πρώην πολυιατρεία ΙΚΑ) και συνεργάζονται για τη δημιουργία χώρων φιλικών στη θηλάζουσα μητέρα. Το θέμα τέθηκε και συζητήθηκε το πρωί της Παρακευής 19 Απριλίου 2019 ανάμεσα στον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και αντιπροσωπεία στελεχών του Κέντρου Υγείας (αστικού τύπου, όπως ονομάζεται για την πόλη). Επικεφαλής ήταν ο διευθυντής κ. Βασίλης Μουργελάς, και μετείχαν οι κ. Ελένη Μητσιάδη (προϊσταμένη νοσηλευτικής υπηρεσίας), Μαρία Παπαβασιλείου και Αναστασία Νταϊλιάνη (μαίες), και Σπυριδούλα Αγαπίου (επισκέπτρια υγείας).
Το θέμα είναι απλό: σε ποιον προστατευμένο και καταλλήλως εξοπλισμένο δημόσιο χώρο, θα μπορούν να θηλάζουν οι τρικαλινές και επισκέπτριες των Τρικάλων; Η λύση δίνεται από τον Δήμο Τρικκαίων, καθώς η συνεργασία αφορά στην οριοθέτηση συγκεκριμένου χώρου το επόμενο διάστημα.
Η ακριβής τοποθεσία θα οριστεί κατόπιν συνεννοήσεων, αλλά η πρώτη αυτή συνάντηση έθεσε το ζήτημα και επισφραγίστηκε η συνεργασία. Μάλιστα μέχρι την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (τον ερχόμενο Νοέμβριο) θα υπάρχουν συνεργασίες για το εν λόγω θέμα, ακόμη και σε ηλεκτρονικό επίπεδο. Διότι ο Δήμος Τρικκαίων θα δημιουργήσει ηλεκτρονική εφαρμογή και θα δημοσιοποιεί μέσω της ιστοσελίδας του, τους χώρους που θα υπάρχουν για τον θηλασμό. Εξάλλου ήδη, η επιτροπή του Κέντρου Υγείας επισκέφθηκε και τον Εμπορικό Σύλλογο ενώ επίκειται συνάντηση με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, ώστε οι χώροι να είναι περισσότεροι από ένας.
Ετσι, η πρόνοια για τη μητέρα αποκτά μεγαλύτερη σημασία με αυτές τις απλές μεν, ουσιαστικές δε, δράσεις. Σε συνδυασμό με τις Δομές Πρόνοιας του Δήμου Τρικκαίων και το Ιατρείο Θηλασμού του Κέντρου Υγείας Τρικάλων (όπου παραδίδονται και μαθήματα προετοιμασίας για τη γονεϊκότητα) η νέα μητέρα στα Τρίκαλα θα βιώνει ασφάλεια και σιγουριά για τη διατροφή του παιδιού.

 

Από το γραφείο Τύπου