Δήμος Τρικκαίων

Σκληρή απάντηση για τον εμπρησμό στον Μύλο από δήθεν "επαναστάτες"

4 Μαΐου 2016
Ο Δήμος Τρικκαίων καταδικάζει απερίφραστα ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική δράση. Ο βανδαλισμός δεν είναι δράση ενάντια στο σύστημα, αλλά απλός βανδαλισμός. Δειλός, παρ’ ολίγον φονικός και τουλάχιστον γελοίος ως πράξη.

Οι δήθεν «ελευθεριακοί αναρχικοί» προτίμησαν να βάλουν σε κίνδυνο τα δεκάδες αδέσποτα ζώα, που συμπολίτες μας με πόνο ψυχής συντηρούν και προφυλάσσουν στον χώρο κάτω το σπιτάκι του Αη Βασίλη.
Προφανώς, επίσης, οι δήθεν επαναστάτες αγνοούν ότι η 1η Μαΐου είναι ημέρα πραγματικής εργατικής κινητοποίησης και όχι βανδαλισμών σε δημόσια περιουσία, δηλαδή σε περιουσία των πολιτών.
Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι:
– λόγω των δύο εργολαβιών που συνεχίζουν να εκτελούνται στο κτήριο του Μύλου για τη μετατροπή – ανάδειξή του σε βιομηχανικό μουσείο, υπεύθυνος για τη φύλαξή του, είναι ο εργολάβος.
– όλα τα συστήματα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας είχαν ελεγχθεί προ 15 ημερών από τον αρμόδιο μηχανικό του Δήμου
– εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που ήδη έχουν τοποθετηθεί για την ασφάλεια του χώρου, από περιπτώσεις όπως αυτή.
– στην περιοχή δεν υπήρχαν σκουπίδια, αλλά τα υλικά συσκευασίας των μηχανημάτων που έχει εναποθέσει ο εργολάβος.
Δυστυχώς, ορισμένοι θεώρησαν ότι μπορούν να κάψουν μια όμορφη κατασκευή που δίνει χαρά σε εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά τον χειμώνα.
Έτσι, όμως, έθεσαν σε ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ το κόσμημα πανελλήνιας εμβέλειας, τον μύλο Ματσόπουλου.
Αν καιγόταν ο μύλος, υπεύθυνοι θα ήταν οι εμπρηστές – δήθεν επαναστάτες.
Ο Δήμος Τρικκαίων, μαζί με τους πολίτες, προστατεύει και προφυλάσσει την πολιτιστική μας κληρονομιά, τα κτήρια, τον ίδιο μας τον πολιτισμό. Και αυτή η προσπάθεια, είναι υπόθεση όλων μας.
Από το γραφείο Τύπου