Δήμος Τρικκαίων

Στα μπλε η κεντρική γέφυρα ενάντια στον σακχαρώδη διαβήτη

15 Νοεμβρίου 2017
Δράσεις και εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον διαβήτη

Ουσιαστικά επιτυχημένες οι εκδηλώσεις του Δήμου Τρικκαίων για την Παγκόσμια Ημέρα για τον σακχαρώδη διαβήτη. Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 και με δεδομένο ότι φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα ήταν αφιερωμένη στη Γυναίκα και στα μέτρα πρόληψης, συνεργάστηκαν, ο Δήμος Τρικκαίων, η Ομάδα Εθελοντών και το Διαβητολογικό ιατρείο του Νοσοκομείου Τρικάλων συνδιοργανώνοντας ποικίλες δράσεις.

Το πρωί, ομάδα επιστημόνων πραγματοποίησε ενημερωτικές ομιλίες στο 3ο και στο 6ο ΚΑΠΗ Τρικάλων, παρουσία και του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Κώστα Ψύχου. Τα σχετικά θέματα ανέπτυξαν οι:
Βασίλης Γκιζλής γενικός γιατρός – διαβητολόγος,
Βασίλης Τσιούτσιας φαρμακοποιός,
Συντόνισε ο κ. Μιχάλης Λάππας, οδοντίατρος, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, εντεταλμένος για θέματα εθελοντισμού, ο οποίος ανέπτυξε και την ουσία της πρωτοβουλίας του Δήμου για τις συγκεκριμένες δράσεις.

Παραλλήλως γίνονταν μετρήσεις σακχάρου από νοσηλευτικό προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»

Την ίδια ώρα στον πεζόδρομο της Ασκληπιού ομάδα εθελοντών νοσηλευτών σε ειδικό σταντ υπό την εποπτεία του γενικού γιατρού Ηλία Τσιαούση έκανε μετρήσεις σακχάρου και ενημέρωνε τους πολίτες, καλώντας τους να συμπληρώσουν ειδικό ερωτηματολόγιο.

Το απόγευμα, ομάδα επιστημόνων πραγματοποίησε δύο ομιλίες:
– Στο Μεγαλοχώρι, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Μεγαλοχωρίου, με θέμα «Γυναίκα και Διαβήτης, μίλησαν σε καφετέρια του χωριού οι:
Δήμητρα Νάτσινα, γενική ιατρός ΕΣΥ
Γλυκερία Παπαγιαννοπούλου, διατροφολόγος
Βασίλης Τσιούτσιας, φαρμακοποιός
– Στα Αμπελάκια, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Αμπελακίων στο 26ο Δημοτικό Σχολείο μίλησαν ο Δρ Αδαμάντιος Μπουρδάκης ειδικός παθολόγος – διαβητολόγος, Δ/ντης ΕΣΥ στο  Διαβητολογικό ιατρείο, με θέμα «Σακχαρώδης διαβήτης: Παγκόσμιο πρόβλημα που αγγίζει και τις γυναίκες».
Επίσης παρενέβη η κ. Ελένη Πολύζου, ιατρός ΕΣΥ, ως συντονίστρια του τομέα Υγείας Εθελοντών.
Το βράδυ της Τρίτης φωταγωγήθηκε η της κεντρική γέφυρα με μπλε χρώμα, το χρώμα κινητοποίησης ενάντια στη νόσο.

 

Από το γραφείο Τύπου