Δήμος Τρικκαίων

Στα Τρίκαλα εκπαιδευτική εκδρομή του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας

27 Οκτωβρίου 2021

Εκπαιδευτική εκδρομή στα Τρίκαλα πραγματοποίησαν μαθητές/τριες του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Η διευθύντρια του σχολείου κ. Κατερίνα Σταγιάνννη και οι εκπαιδευτικοί συνόδευσαν μαθητές/τριες της Στ Τάξης του σχολείου στην εκδρομή που είχε ως βασικό αντικείμενο τις δράσεις και εφαρμογές της Smart Trikala. Αρχικώς επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Τρικκαίων, όπου με πλήρη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενημερώθηκαν για τα όσα υλοποιεί η Smart Trikala στο πλαίσιο βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών και της καλύτερης λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών. Την ενημέρωση έκανε ο ειδικός σύμβουλος του Δ. Τρικκαίων κ. Θαν. Μιχαλάκης.
Η εκδρομή εμπλουτίστηκε με γνωριμία με πλευρές της πόλης των Τρικάλων.
Ακολούθησε επίσκεψη στο Μουσείο Τσιτσάνη και στο δίδυμο οθωμανικό λουτρό, όπου οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν από τον κ. Μιχαλάκη για την ιστορία του, για την ιστορία του κτηρίου διαχρονικά και για τη λαϊκή μουσική. Μάλιστα, αρκούντως προετοιμασμένοι/ες οι μαθητές/τριες τραγούδησαν τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη στον προαύλιο χώρο του Μουσείου.
Η εκδρομή συνεχίστηκε με περίπατο μέχρι την παλιά πόλη, το Βαρούσι, στο Φρούριο και το ρολόι. Στα μνημεία και τους ιστορικούς χώρους έγινε ενημέρωση των μαθητών/τριών από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου συνολικά για τα ιστορικά στοιχεία της περιοχής.

Από το γραφείο Τύπου

Θανάσης Μιχαλάκης