Δήμος Τρικκαίων

Στα Τρίκαλα σχολεία από ευρωπαϊκό πρόγραμμα

4 Δεκεμβρίου 2021

Τα Τρίκαλα επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί ευρωπαϊκού προγράμματος που υλοποιείται από σχολείο της Καρδίτσας. Πρόκειται για το πρόγραμμα ECO – us support!, με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας να συμμετέχει, μαζί με τα σχολεία ICS «Federico II di Svevia» di Mascalucia, Mascalucia (Ct) (Ιταλία), Kohtla-Järve Lasteaed Tareke, Kohtla-Jarve (Εσθονία), Şehit Uzman Çavuş Ali Akdoğan İlkokulu, Bayraklı (Τουρκία), Osnovna šola Nove Fužine, Ljubljana (Σλοβενία), 4.OU «Dimcho Debelyanov», Blagoevgrad (Βουλγαρία). Συντονίστρια χώρα είναι η Ιταλία και υπεύθυνη του προγράμματος η κ. Marialina Scariano, ενώ υπεύθυνη του προγράμματος στην Καρδίτσα η κ. Αθηνά Καζάνα.
Οι στόχοι του προγράμματος αφορούν σε:

– Η προστασία του νερού και της θάλασσας

– Η προστασία της βιοποικιλότητας: Χλωρίδα και Πανίδα

– Βιώσιμη διατροφή

– Διαχείριση απορριμμάτων

Αυτή η δομημένη δράση επιτρέπει στους συμμετέχοντες να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους με πρακτικό και συγκεκριμένο τρόπο μαζί με άλλους συμμετέχοντες και εκπαιδευτές σε όλη την Ευρώπη, αποκτώντας έτσι επίσης μια ευρύτερη κατανόηση της εκπαίδευσης στην Ευρώπη και ανταλλάσσοντας βέλτιστες πρακτικές και εμπειρίες.
Στα Τρίκαλα έγινε υπαίθρια ξενάγηση – ενημέρωση για τα ιστορικά στοιχεία της πόλης και τις δράσεις του Δήμου Τρικκαίων σε καινοτόμα προγράμματα, από τον εκπρόσωπο Τύπου του Δήμου, Θανάση Μιχαλάκη.

Από το γραφείο Τύπου