Δήμος Τρικκαίων

Στην έκθεση για το '21 «Το Μουσείο πάει Σχολείο» ο Δήμαρχος Τρικκαίων

11 Νοεμβρίου 2021

Μια ουσιαστική δράση για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθητές/τριες των Τρικάλων. Πρόκειται για την εξαιρετική έκθεση του Πολεμικού Μουσείο, με τίτλο «Το Μουσείο πάει σχολείο», την οποία επισκέφθηκε την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.
Τον υποδέχθηκε ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Τρικάλων και διοικητής της ΣΜΥ, ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Δαλάκης, με παρόντα τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Πολιτικής Γης, Ντίνο Μπάρδα. Την ίδια ώρα, βρίσκονταν στον χώρο, μαθητές/τριες τμήματος της Ε τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, που παρακολούθησαν ειδικό βίντεο, ενώ ξεναγήθηκαν και από τον αρμόδιο στρατιωτικό. Την ξενάγηση στον Δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη έκανε ο ταξίαρχος, ο οποίος αναφέρθηκε ακόμη στην πρωτοβουλία του Πολεμικού Μουσείου, να προωθήσει την έκθεση σε μαθητές και μαθήτριες. Ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε ιδιαιτέρως την πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα στην ΚΕΔΕ και τα 3 υπουργεία Εθνικής Αμυνας, Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και στο Πολεμικό Μουσείο, για τη διοργάνωση μιας τόσο σημαντικής για την ιστορία μας έκθεση. Και επεσήμανε την ωφελιμότητα για την τρικαλινή νεολαία, να μαθαίνει στοιχεία για τον Αγώνα για την ελληνική ανεξαρτησία.
Ο δε κ. Μπάρδας τόνισε τη σημασία που έχει η μεταφορά της έκθεσης σε νομούς της επαρχίας και η ευκαιρία που δίνεται σε νέους και νέες να μάθουν για την ιστορία του τόπου μας.

Από το γραφείο Τύπου