Δήμος Τρικκαίων

Στην Κέρκυρα και φέτος η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων

22 Απριλίου 2019

 

Στην Κέρκυρα και στη λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος βρέθηκε η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων, μετά από πρόσκληση της Φιλαρμονικής των Θιναλίων του Δήμου Κέρκυρας.

Η τρίωρη αυτή λιτανεία που τελείται από το 1630 σε ανάμνηση της απαλλαγής του νησιού από τη θανατηφόρο επιδημία της πανώλης, είναι η πιο μεγάλη περιφορά του Αγίου, καθώς το Ιερό Σκήνωμα περιφέρεται κατά μήκος της νοητής γραμμής των παλαιών ενετικών τειχών της πόλης με τη συμμετοχή 18 φιλαρμονικών του νησιού.

Η 15μελής αποστολή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων ενσωματώθηκε στη Φιλαρμονική των Θιναλίων φορώντας την κόκκινη στολή της τοπικής φιλαρμονικής. Αυτό συνέβη διότι, όπως αυστηρά επιτάσσει το πρωτόκολλο, δεν επιτρέπεται η συμμετοχή άλλων αυτόνομων φιλαρμονικών, εκτός αυτών του νησιού.

Μετά το τέλος της λιτανείας, οι Φιλαρμονικές παρέλασαν στα τα κεντρικά σημεία του ιστορικού κέντρου της πόλης παιανίζοντας εμβατήρια.

Η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων συμμετείχε για δεύτερη φορά στη λιτάνευση του Αγίου. Φέτος δόθηκε η ευκαιρία και σε νέα μέλη της μπάντας να πάρουν μέρος στη μεγαλύτερη λιτανεία της χώρας, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο Κυριακή των Βαΐων στην Κέρκυρα.

Όλα τα μέλη της Φιλαρμονικής που συμμετείχαν στην αποστολή είχαν την ευκαιρία να δουν και να ακούσουν μεγάλες και ιστορικές φιλαρμονικές – όπως της «Παλαιάς» με έτος ιδρύσεως το 1840 αποτελούμενη από 250 μουσικούς και της «Μάντζαρος» με έτος ιδρύσεως το 1890 και 230 μουσικούς – και παράλληλα να ζήσουν την ανεπανάληπτη αυτή εμπειρία στο νησί των Φιλαρμονικών.

Ο Δήμος Τρικκαίων συνεργάστηκε για τη συμμετοχή στην εκδήλωση, με τον Σύλλογο φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων.

 

Από το γραφείο Τύπου