Δήμος Τρικκαίων

Στην Οσσα Λαγκαδά ενθουσίασε το Δημοτικό Χορευτικό

23 Ιουνίου 2016
Η πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση παρουσιάστηκε από το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα τουΤμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Τρικκαίων, στις εκδηλώσεις της ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΕΡΑΣΙΟΥ στην ΟΣΣΑ ΛΑΓΚΑΔΑ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ το Σάββατο 18 Ιουνίου που διοργάνωσε ο Σύλλογος Οσσαίων «Η ΑΓΙΑ ΚΥΡΑΝΝΑ».

 

Οι χορευτές με επικεφαλής τον κ. Σταύρο Σούλιο παρουσιασαν με πολύ κέφι και μεράκι τρικαλινούς χορούς  και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και την παράδοση άλλων περιοχών από τους εκεί συλλόγους.

Το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα αναζητά τα στοιχεία του λαϊκού μας πολιτισμού που συνδέονται άρρητα με την διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας, με σκοπό να καταστήσει την παράδοση λειτουργική και ζωντανή με τον πιο γνήσιο και ζωντανό τρόπο για να μην πληγούν ανεπανόρθωτα οι πολιτιστικές μας ρίζες, τα πολιτισμικά μας χαρακτηριστικά με αυθαίρετες προσθήκες, επινοήσεις και προσωπικές δημιουργίες.

Σκοποί του Δ.Χ.Σ. είναι :

  • Η έρευνα, καταγραφή και εκμάθηση των παραδοσιακών χορών του Νομού Τρικάλων καθώς και των ηθών και εθίμων του τόπου μας.
  • Η αναβίωση παραδοσιακών εθίμων και η διάδοση της Τρικαλινής χορευτικής και μουσικής  παράδοσης, ιδιαίτερα δε στις νεότερες γενιές.
  • Η προβολή της πλούσιας μουσικοχορευτικής παράδοσης των Τρικάλων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με εμφανίσεις και παραστάσεις σε πλήθος φολκλορικές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το Δημοτικό Χορευτικό διατηρεί μικτά τμήματα χορευτών όλων των ηλικιών, με εντυπωσιακό το παρόν της νέας γενιάς στην οποία παρέχεται η απαραίτητη πολιτιστική και παιδευτική δραστηριότητα με σκοπό την επανασύνδεση με τις αξίες του λαϊκού μας πολιτισμού, προβάλλοντας εκείνα τα στοιχεία που είναι χρήσιμα και ικανά να τους εμπνεύσουν και να δώσουν διέξοδο στην αμηχανία τους για έκφραση και επικοινωνία.

dxs2 dxs1