Δήμος Τρικκαίων

Στήριξη Παπαστεργίου στο έργο της UNICEF

2 Φεβρουαρίου 2016
Εκπρόσωποι της Ελληνικής Επιτροπής Unicef βρίσκονται αυτές τις ημέρες στα Τρίκαλα, προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες για το "Πρόγραμμα Μηδέν".

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στήριξη στο πολύ σημαντικό πρόγραμμα της Unicef με σύνθημα “Γίνε Νονός”, έδωσε σήμερα ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Εκπρόσωποι της Ελληνικής Επιτροπής Unicef βρίσκονται αυτές τις ημέρες στα Τρίκαλα, προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες για το “Πρόγραμμα Μηδέν”. Το πρόγραμμα, με το οποίο η Unicef επιδιώκει την πλήρη εξάλειψη του εντελώς απαράδεκτου φαινομένου, της παιδικής θνησιμότητας. Οι τρικαλινοί αποδέχονται ήδη το πρόγραμμα και μετέχουν σε αυτό, με πολύ μεγάλα ποσοστά. Όπως ενημερώθηκε και ο κ. Παπαστεργίου, το πρόγραμμα έχει τρεις επιλογές:

  • Με 0,50 ευρώ τη μέρα (όσο ένα μπουκαλάκι νερό δηλαδή) συγκεντρώνεται υλικό για 100 σχολεία
  • Με 0,67 ευρώ την ημέρα, 5 παιδιά εμβολιάζονται κατά των βασικών ασθενειών
  • Με 1 ευρώ τη μέρα, παρέχονται 720 συσκευασίες τροφής για σοβαρά υποσιτισμένα παιδιά (plumpy nut).

Όποιο από τα τρία προγράμματα επιλέξει κάποιος, αυτή η συστηματική δωρεά γίνεται με πάγια εντολή στην τράπεζα. Εξάλλου η Unicef παρέχει στήριξη και σε ελληνικά ιδρύματα, όπως το ορφανοτροφείο “Μέλισσα” στη Θεσσαλονίκη.

Η ιστορία της Delphine

Η Delphine είναι 5 μηνών.

Ζει στο χωριό Nyramaturtu, στην κεντρική Ρουάντα, με τους γονείς της και τις δύο αδελφές της, την Angelique και την Olive, 5 και 2 ετών αντίστοιχα.

Η οικογένεια της Delphine είναι πολύ φτωχή. Ζουν σε μια πλινθόκτιστη καλύβα και οι γονείς της δουλεύουν στα κτήματα, για να κερδίσουν λίγα χρήματα ώστε να εξασφαλίσουν το φαγητό για εκείνους και τα τρία παιδιά τους.

Η Delphine πάσχει από ελονοσία, που της προκαλεί υψηλό πυρετό και εμετούς. Η μητέρα της την μετέφερε στο τοπικό κέντρο υγείας, όπου νοσηλεύτηκε και της χορηγήθηκε άμεσα η αναγκαία θεραπευτική αγωγή. Όταν η κατάσταση της υγείας της σταθεροποιήθηκε, δόθηκαν στη μητέρα της τα απαραίτητα φάρμακα για να ολοκληρώσει την θεραπεία της Delphine στο σπίτι, καθώς και μια ειδική κουνουπιέρα, εμποτισμένη με εντομοαπωθητικό, που ο υγειονομικός της έδειξε πώς να χρησιμοποιεί, για να αποφύγει ενδεχόμενες νέες μολύνσεις.

Χάρη στην ειδική κουνουπιέρα και την άμεση θεραπεία η Delphine είναι πλέον υγιής.

Από το γραφείο Τύπου