Δήμος Τρικκαίων

Στήριξη Παπαστεργίου στους μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Τρικάλων

17 Σεπτεμβρίου 2018
Παρέμβαση για την ξαφνική μετάθεση του ωραρίου αργά το βράδυ

Την ενεργή συμπαράσταση του Δήμου Τρικκαίων στο αίτημα μαθητών του Εσπερινού ΕΠΑΛ Τρικάλων εξέφρασε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Το πρωί της Δευτέρας 17 Σεπτεμβρίου 2018 αντιπροσωπείες, του προεδρείου του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του σχολείου και των εκπαιδευτικών, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο.

Παρόντος του αρμόδιου αντιδημάρχου παιδείας κ. Ακη Αναστασίου, του εξέθεσαν το βασικό πρόβλημα που ανέκυψε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2018-19: τη μετάθεση του ωραρίου διδασκαλίας μέχρι τις 22:30 (ή και 23:00) βάσει νέας εγκυκλίου. Αυτή η κίνηση του υπουργείου, τόνισαν, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία για μαθητές που έτσι κι αλλιώς είναι επιβαρημένοι με πρόσθετες δυσκολίες (εργασία, οικογένεια υποχρεώσεις).

Και ζήτησαν επαναφορά στη σχετική εγκύκλιο, φράσης που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποίησης του ωραρίου, αναλόγως των τοπικών συνθηκών.  Σε αυτό το αίτημα ο κ. Παπαστεργίου ήταν θετικός, στο να προωθηθεί καταλλήλως, με τη στήριξη, μάλιστα, του Δημοτικού Συμβουλίου. Για τον λόγο αυτόν, ζήτησε από τις αντιπροσωπείες να παραστούν στη συνεδρίαση της Τρίτης 18 Σεπτεμβρίου και να θέσουν συνολικότερα το ζήτημα. Στη συνέχεια, αναλόγως του αποτελέσματος της συζήτησης, θα υπάρξει αποστολή επιστολής στα αρμόδια πολιτικά όργανα.

Πάντως για το όλο θέμα έγινε συζήτηση σε σχέση με τον κοινωνικό χαρακτήρα του συγκεκριμένου σχολείου, την ανάγκη να διευκολύνονται οι μαθητές σε σχέση με τα δρομολόγια των δύο ΚΤΕΛ και τη γενικότερη ενίσχυση πολιτών στην απόκτηση πρόσθετων προσόντων ως ενέργεια της διά βίου μάθησης.

 

Από το γραφείο Τύπου