Δήμος Τρικκαίων

Στήριξη στην τρικαλινή οικογένεια από τον Δ. Τρικκαίων με άλλους 2 βρεφικούς σταθμούς

13 Ιανουαρίου 2022

Δύο νέους βρεφικούς σταθμούς δημιουργεί ο Δήμος Τρικκαίων. Στηρίζοντας την τρικαλινή οικογένεια, μετατρέπει δύο υπάρχοντα κτήρια σε βρεφικούς σταθμούς. Πρόκειται για το κτήριο που στεγάζει το ΚΔΑΠ «ΣΤΑΘΜΟΣ» και το πρώην νηπιαγωγείο Λογγακίου. Η επιλογή έγινε μετά από μελέτη και συνεξέταση δεδομένων, με γνώμονα, την κάλυψη της νότιας περιοχής των Τρικάλων και την πρόσθετη δυνατότητα στα βόρεια της πόλης.
Συνολικά θα φιλοξενηθούν 34 βρέφη με δυνατότητα για 37, σε κτήρια τα οποία θα ανακατασκευαστούν. Τη σχετική σύμβαση υπέγραψε την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, με τον εκπρόσωπο της εταιρείας της «Π. ΣΓΟΥΡΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 100.000€ με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εργασίας.
Υπενθυμίζεται ότι, με την εγκατάσταση του νέου βρεφικού σταθμού στο κτήριο της πλατείας Πούλιου (έναντι σιδηροδρομικού σταθμού) το ΚΔΑΠ «ΣΤΑΘΜΟΣ» μεταφέρεται μερικές εκατοντάδες μέτρα δυτικότερα, στον χώρο του 11ου Δημοτικού Σχολείου. Ενας χώρος που ήδη αναδομείται, για να υποδεχθεί τα παιδιά που φιλοξενούνται με πλήθος δραστηριοτήτων στο συγκεκριμένο ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων.

Οι εργασίες

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων, οι εργασίες στα δύο κτήρια αφορούν αποκλειστικά στην προσαρμογή τους, προκειμένου να λειτουργήσουν ως βρεφικοί σταθμοί.
Για παράδειγμα, εκτός από τις εσωτερικές αναμορφώσεις, θα διευθετηθούν κατάλληλα οι τουαλέτες, θα διαχωριστούν αίθουσες σε χώρο ύπνου και χώρο απασχόλησης βρεφών, θα ληφθούν προστατευτικά μέτρα (π.χ. κιγκλιδώματα), θα ανακατασκευαστεί η κουζίνα. Επίσης, θα γίνουν εργασίες για εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία, αλλά και εργασίες σχετικές με πυρασφάλεια, αποθήκη, πλυντήριο κ.α.

Από το γραφείο Τύπου