Δήμος Τρικκαίων

Στο Δημαρχείο Τρικκαίων εταίροι ευρωπαϊκού προγράμματος του ΓΕΛ Βαλτινού

11 Δεκεμβρίου 2019

 

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Τρικκαίων πραγματοποίησαν προ ημερών, εταίροι εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Βαλτινού, που μετέχουν σε διακρατικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν από τον ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου Τρικκαίων, κ. Θανάση Μιχαλάκη, για τις καλές πρακτικές του Δήμου σε ζητήματα εφαρμογών τεχνολογίας και πληροφορικής και για δράσεις του Δήμου.

Το σχολείο έχει αναλάβει να συντονίσει την υλοποίηση  Ευρωπαϊκού προγράμματος  ERASMUS + KA2 – Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με θέμα την ενίσχυση του θετικού κλίματος στο σχολείο  και γενικό τίτλο ″Be Cool Stay At School: BE.CO.ST.A.S″.

Το εν λόγω πρόγραμμα διαρκεί δύο χρόνια και τα σχολεία που συμμετέχουν είναι το Escola Secundaria de S. Pedro de Cova (Πορτογαλία), το Instituto Di Instruzione Superiore “G.L.A. Pira (Ιταλία), το Ελληνικό Λύκειο Μονάχου (Γερμανία) και το Γενικό Λύκειο Βαλτινού (Ελλάδα). Οι 7 εκπαιδευτικοί φιθλοξενήθηκαν από το ΓΕΛ Βαλτινού, καθώς αντιπροσωπεύουν τις αντίστοιχες παιδαγωγικές ομάδες.

Η παιδαγωγική ομάδα του σχολείου απαρτίζεται από τις εκπαιδευτικούς Αγγέλου Δήμητρα, Καραμπατζάκη Δέσποινα, Παπαδοπούλου Πηνελόπη και Φασουλή Αικατερίνη.

Το διάστημα από τις 18 έως τις 22 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Βαλτινό η πρώτη συνάντηση των εταίρων προκειμένου να γίνει ανταλλαγή απόψεων σχετικών με το θέμα και να προγραμματιστούν οι  απαιτούμενες ενέργειες και δράσεις της προσεχούς διετίας.  Για τις ανάγκες του προγράμματος από το ΓΕΛ Βαλτινού φιλοξένησαν

 

Από το γραφείο Τύπου