Δήμος Τρικκαίων

Στο επίκεντρο του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας τα Τρίκαλα

4 Ιανουαρίου 2022

 

Τις συζητήσεις για τη συμπερίληψη των Τρικάλων στο 4ο ετάπ του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας ολοκληρώνει η αντιδήμαρχος Αθλητισμού Εφη Λεβέντη. Την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2021 δύο ανώτατα στελέχη της διοργάνωσης με τον διακριτικό τίτλο «Cycling Greece», ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Γιώργος Λεβεντάκης και ο υπεύθυνος των Παράλληλων Δράσεων κ. Θάνος Γεωργίου επισκέφθηκαν τον Δήμο Τρικκαίων. Συναντήθηκαν με την αντιδήμαρχο, συζητώντας όλα τα ζητήματα που αφορούν στη συγκεκριμένη διοργάνωση, σε επίπεδο αθλητικό, διαδρομής, συγκεκριμένων τεχνικών ζητημάτων.
Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 27 Απριλίου – 1 Μαΐου 2022, η χώρα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας, ενώ ο αγώνας έχει ενταχθεί αναβαθμισμένος στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) για το 2022. Θα μετάσχουν 140 αστέρες του αθλήματος από 20 επαγγελματικές και εθνικές ομάδες, η χαρτογράφηση των διαδρομών έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ θα υλοποιηθούν και παράλληλες δράσεις, από τις 26 Απριλίου έως την 1η Μαΐου.
Η συζήτηση στην πρωτεύουσα του ποδηλάτου επεκτάθηκε και στη χρήση του ως μέσου καθημερινότητας αλλά και ως μέσου άθλησης. Εξ ου και η επίσκεψη, αμέσως μετά, στο Δημοτικό Αθλητικό Ιστορικό Μουσείο των Τρικάλων, όπου μεταξύ των ποδηλατικών εκθεμάτων υπάρχει το ποδήλατο του τρικαλινού Ολυμπιονίκη Δημήτρη Γεωργαλή. Παρούσα ήταν και η προϊσταμένη του τμήματος Αθλητισμού κ. Βάνα Αντωνιάδη

Από το γραφείο Τύπου