Δήμος Τρικκαίων

Στο Μέγαρο Μουσικής η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων

13 Μαΐου 2022

Στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων, που θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα μετάσχει η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων. Η Χορωδία, συνεχίζοντας την καλλιτεχνική της πορεία και τις μουσικές της δράσεις παίρνει μέρος σε μια σημαντική διοργάνωση – συνάντηση με μουσικά σύνολα από όλη τη χώρα και το εξωτερικό. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις 21 & 22 Μαΐου 2022, με τη Δημοτική Χορωδία Τρικάλων να εμφανίζεται τη δεύτερη ημέρα, στις 22 Μαΐου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής τραγούδια:

  1. Το Λέχοβο, παραδοσιακό
  2. Θα διώξω τα σύννεφα (Άκος Δασκαλόπουλος)
  3. Αχάριστη – Ό,τι  κι αν πω, δε σε ξεχνώ – Τι σε μέλλει εσένα κι αν γυρνώ (Β. Τσιτσάνη)

Η προετοιμασία έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα, με τα μέλη να συνεχίζουν τις πρόβες τους αδιάλειπτα, (διαδικτυακά και διά ζώσης), να μετάσχουν στο φεστιβάλ. Η Δημοτική Χορωδία με αυτή της την εμφάνιση επιδιώκει δυναμική και εντυπωσιακή επάνοδο στα καλλιτεχνικά δρώμενα, μπροστά σε δεκάδες διεθνή κι εγχώρια μουσικά σύνολα. Οι χορωδοί θα συνεχίσουν την προσπάθεια τους στο χορωδιακό τραγούδι μετέχοντας σε νέα σχήματα, τολμώντας καινούρια πράγματα, υπό την καθοδήγηση της μαέστρου κ. Ελένης Ζιάκα.
Η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων εντάσσεται στο Τμήμα Πολιτισμού της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δημοσίων Σχέσεων.

Από το γραφείο Τύπου