Δήμος Τρικκαίων

Στο πλευρό Πελετίδη το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων

17 Φεβρουαρίου 2017
Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Τρικκαίων εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον δικαζόμενο Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη. Μετά από πρόταση των συμβούλων της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» και συζήτηση που ακολούθησε, υιοθετήθηκε το ακόλουθο ψήφισμα, στη συνεδρίαση της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου 2017. Το ψήφισμα απεστάλη στον Δήμο Πατρέων.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

« Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων καταδικάζει τη συνεχιζόμενη δίωξη του δημάρχου της Πάτρας, επειδή δεν διευκόλυνε την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις, δίνοντας της χώρο μπροστά στις βουλευτικές εκλογές το 2015. Καθώς και γιατί αρνήθηκε να παραδώσει στους χρυσαυγίτες στοιχεία με τα πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου.

Ο δήμαρχος Πάτρας, στέλνεται σε δίκη  από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Γι’ αυτούς φαίνεται θεωρείται παράβαση καθήκοντος το να μην αφήνεις το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής να εμποτίζει το λαό και κυρίως τη νεολαία της χώρας μας, να αποκαλύπτεις τον πραγματικό της ρόλο ως απόγονοι των ναζί, να αναδεικνύεις την εγκληματική της δράση απέναντι σε μετανάστες και ανθρώπους του λαϊκού κινήματος.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνες, γιατί δεν έχει νομοθετήσει ακόμα, το σταμάτημα των διώξεων δημάρχων που υπερασπίζονται τα λαϊκά δικαιώματα και τις δημοκρατικές λαϊκές ελευθερίες και την καλούμε να το κάνει τώρα.

Η απόφαση αυτή του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προκαλεί, ιδιαίτερα τώρα, που συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους χρυσαυγίτες, τα δολοφονικά χτυπήματα στα μέλη του ΠΑΜΕ, στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, τα γεγονότα στο σχολείου του Νέου Ικονίου και τα πολλά ακόμα στοιχεία για την εγκληματική της δράση που καθημερινά βγαίνουν στο φως. Ο εγκληματικός της χαρακτήρας απορρέει από την ίδια τη ναζιστική θεωρία την οποία πιστεύει.

Απορρέει από τη δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου της εναντίον μεταναστών, αντιφασιστών, μελών του εργατικού κινήματος.

Ο λαός της πόλης μας, όλος ο λαός της Ελλάδας έχει μνήμη. Οι θηριωδίες των ναζί μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες τους, σε κάθε γωνιά της χώρας είναι αμέτρητες.

Η εκτέλεση των 5 Επονιτών οι εκτελέσεις αγωνιστών σε Πύργο, Νταμάρια αλλά και σε άλλες περιοχές του τόπου μας,  μας θυμίζουν την αντίσταση του λαού μας απέναντι στο τέρας του φασισμού, μας εμπνέουν για τους αγώνες τού σήμερα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων συνενώνει τη φωνή του με δεκάδες Δήμους από όλη τη χώρα  που πήραν ανάλογες αποφάσεις, την ΚΕΔΕ, σωματεία και μαζικούς φορείς».

 

Από το γραφείο Τύπου